RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt til fengsel i fire og et halvt år etter sovevoldtekt

Bergen (NTB): En 23 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fengsel i fire år og seks måneder for å ha voldtatt en sovende kvinne i Bergen samt flere andre forhold.

23-åringen, som er kongolesisk statsborger, ble dømt til fire og et halvt års fengsel i Bergen tingrett den 4. oktober 2013 etter å ha blitt funnet skyldig på flere punkter.

Mannen valgte å anke punktet som gjaldt voldtekten. Anken gjaldt bevisvurderingen under skyldspørsmålet og oppreisningserstatningen som den fornærmede kvinnen ble tilkjent - 100.000 kroner.

Lagmannsretten opprettholdt fengselsstraffen fra Bergen tingrett, men økte beløpet på oppreisningserstatningen til 150.000 kroner.

Voldtekten ble begått i Bergen den 9. oktober 2011 tidlig om morgenen. Mannen forgrep seg på kvinnen, som var beruset, mens hun sov. Da kvinnen våknet tok mannen kvelertak på henne og truet med å drepe henne om hun prøve å skrike og ikke lot ham fortsette samleiet.

- Seksuelle overgrep har et uforutsigbart skadepotensial, og de psykiske ettervirkningene av slike overgrep er ofte betydelige. Det er derfor viktig at det reageres strengt slik retten har gjort i denne saken, sier Statsadvokat Rudolf Christoffersen som var aktor i saken til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere