RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt til forvaring for overgrep mot stedatter

Farsund (NTB): En tidligere incestdømt mann (56) er i Lister tingrett dømt til fire års forvaring for overgrep mot stedatteren sin.

Jenta var mellom 12 og 17 år gammel da overgrepene foregikk. Det groveste overgrepet i tiltalen mot 56-åringen fant sted sommeren 2010. Mannen erkjente straffskyld da rettssaken startet og har lagt alle kortene på bordet. Han støtter stedatterens forklaring uten forbehold, skriver Fædrelandsvennen.

Jenta har forklart at stefaren i tillegg til overgrepene også kom med trusler for å hindre at det han hadde gjort skulle komme fram. Han har blant annet truet med å ta livet av seg eller skade seg selv samt sagt at familien ville bli ødelagt dersom overgrepene ble kjent. Stedatteren har fått problemer etter overgrepene og sliter blant annet med angstanfall. Jenta betrodde seg etter hvert til en onkel, som konfronterte stefaren.

I tillegg til å ha innrømmet overgrep mot stedatteren, erkjente manne også at han har sett på og systematisk lastet ned store mengder overgrepsbilder.

Aktor ba om forvaring fordi 56-åringen både i 1999 og i 2000 ble dømt for flere samleier med sin datter. Disse overgrepene førte til at datteren fikk to barn, som ble adoptert bort. Retten var enig i at vanlig fengselsstraff ikke var nok

- Samfunnet har behov for det ekstra vern som en tidsubestemt straff vil gi, skriver dommeren. Straffen har en minstetid på tre år. I tillegg må mannen betale 150.000 kroner i erstatning til stedatteren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere