RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt til seks års fengsel i abortmiddelsaken

Sist oppdatert:
En mann er dømt til seks års fengsel for å ha blandet abortmiddel i drikken til en gravid kvinne, slik at hun aborterte.

 Aktor ba om at den 25 år gamle mannen som var tiltalt for å ha gitt sin gravide ekskjæreste abortpiller, skulle dømmes til sju års ubetinget fengsel.

Tingretten dømte han til ubetinget fengsel i seks år. Han må også betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen, melder Adresseavisen.

25-åringen tok betenkningstid etter dat dommen var opplest.

- Noe av det sentrale i denne saken er at handlingen er begått med anvendelse av gift og at dette er en hendelse som har foregått over tid, sa aktor Kaja Strandjord i sin prosedyre i Sør-Trøndelag tingrett, skriver Adresseavisen.

Erkjente straffskyld

25-åringen skal ifølge tiltalen ha gitt abortfremkallende legemidler som han kjøpte på nettet, til sin gravide ekskjæreste ved to anledninger.

Han erkjente straffskyld for begge postene i tiltalen da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Øvre strafferamme på 21 år

Kvinnen, som er i 20-årene, fortalte i retten at hun hadde mistanke om at mannen hadde blandet legemidler i en smoothie han ga henne da hun var på besøk hos ham i mars i fjor. Hun var gravid i tolvte svangerskapsuke med 25-åringens barn da hun aborterte i mars i fjor.

Påtalemyndigheten tiltalte 25-åringen for å ha påført ekskjæresten betydelig skade og for å ha avbrutt et svangerskap under særdeles skjerpende omstendigheter og uten kvinnens samtykke. Paragrafene har en øvre strafferamme på henholdsvis 21 og 15 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere