*Nettavisen* Nyheter.

Mann død etter å ha falt ut av båten

Redningsskøyta og Sea King-helikopteret fra 330-skvadronen var i aksjon da en man ble hentet opp fra sjøen ved Eidshaug i Nærøy kommune lørdag. Foto: (Tom Lysø, Namdalsavisa)

Namdaling i 60-årene døde på Sykehuset Namsos lørdag kveld.

14.11.09 20:49

Namdalingen i 60-årene som havnet i sjøen i Sandvika vest for Eidshaug i Nærøy rundt klokke 1215, døde på Sykehuset Namsos lørdag kveld, skriver Namdalsavisa.

- Falt ut av båten
Et vitne på land så mannen falle ut av båten og fikk varslet redningsskøyta Harald V.

- Mannen er nå til behandling ved Sykehuset i Namsos hvor vi har fått opplyst at de driver med hjerte- og lungelivredning, sier operasjonsleder Dag Hjulstad ved politiets operasjonssentral i Steinkjer.

Sildegarn
Politiet har fått opplyst at mannen drev med sildegarn da han han veltet rundt og havnet i sjøen. Han benyttet seg av en åpen Rana 15-fots båt uten motor.

Mannen som så det hele fikk umiddelbart varslet redningsskøyta Harald V som rykket umiddelbart ut. De fant mannen i sjøen, fikk han om bord, og startet straks med livredningsarbeid.

Han ble deretter fraktet inn til havna på Rørvik hvor et Sea-King helikopter ankom like før kl. 1330. Etter en stund ble mannen overført til helikopteret og kom til Namsos ved 1400-tiden.

Ikke fastboende
Politiet opplyste lørdag ettemriddag at de pårørende er til stede ved sykehuset, og at man ennå ikke kjenner til hva som er årsaken til ulykken. Mannen hadde ligget i kald sjø i en god stund før han ble plukket opp av redningsskøyta Harald V.

Mannen døde lørdag kveld.

Politiet opplyser at mannen ikke var fastboende på stedet.

Les flere saker i Namdalsavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.