Mann døde etter krangel og grov vold i Hordaland

DØDE: En mann i 50-årene døde etter å ha blitt utsatt for grov vold på på Stord i Hordaland natt til søndag. Politiet har siktet en mann i 40-årene i saken.

DØDE: En mann i 50-årene døde etter å ha blitt utsatt for grov vold på på Stord i Hordaland natt til søndag. Politiet har siktet en mann i 40-årene i saken. Foto: Henrik Mundal Andreassen (NTB scanpix)

Mann siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

07.12.14 18:50

Politiet har siktet en 40 år gammel mann for legemsbeskadigelse med døden til følge etter en krangel på Stord i Hordaland.

To par skal ha vært samlet hjemme hos den nå avdøde mannen i Sagvåg på Stord da det brøt ut en krangel mellom dem, ifølge Bergens Tidende. Da krangelen eskalerte skal mannen ha blitt utsatt for grov vold med en stump gjenstand og påført store hodeskader.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 7 søndag morgen. Da de kom til stedet var mannen bevisstløs. Han ble sendt til Haukeland universitetssjukehus, og klokken 13.45 søndag opplyste sykehuset at han var død.

Fortvilet
En av gjestene, en 40 år gammel mann, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og sitter nå i arrest i Haugesund.

Mannens forsvarer, advokat Kjell Steinsbø, opplyser at den siktede erkjenner de faktiske forhold, og har det svært vanskelig.

– Han er forferdelig lei seg og fortvilet. Det blir ikke noe avhør i dag, sier Steinsbø til NTB etter å ha møtt sin klient søndag ettermiddag. Han ønsker ikke å si noe mer om omstendighetene rundt hendelsen før den siktede har forklart seg.

Siktede framstilles trolig for varetektsfengsling mandag.

Kan endre siktelsen
Boligen i Sagvåg ble søndag forseglet og kriminalteknikere kom til stedet for å gjøre åstedsundersøkelser.

– Vi har kalt inn etterforskere som skal gjøre detaljerte avhør av dem som var til stede for å finne ut hva som har skjedd, sa operasjonsleder Jarle Utne Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB søndag formiddag.

Lensmann Roald Raunholm på Stord opplyser at siktelsen kan bli endret.

– Den foreløpige siktelsen er legemsbeskadigelse med døden til følge, men etterforskningen kan danne grunnlag for endring av denne, sier han til NTB.

Ifølge politiet er ikke de involverte fra et belastet miljø. En kvinne, den siktedes partner, skal ha pådratt seg lettere skader i krangelen.

Den avdøde vil mandag bli obdusert ved Gades Institutt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.