*Nettavisen* Nyheter.

Mann dømt for å ha voldtatt to av døtrenes venninner

Grimstad (NTB): En 59 år gammel mann fra Grimstad er i Agder lagmannsrett dømt til seks års fengsel for tre voldtekter og seksuell omgang med to barn under 14 år.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld i retten. Mannen er også dømt til å betale de to fornærmede, som var venninner av døtrene hans, til sammen 375.000 kroner i erstatning.

Retten legger vekt på en rekke skjerpende omstendigheter. Den ene jenta var sju og åtte år da mannen låste henne inne hjemme hos seg, voldtok og drapstruet henne. Dommen beskriver mannens seksuelle utnyttelse av den andre jenta som grov og omfattende. Overgrepene skjedde fra hun var 12 år gammel til hun var 14.

- Tiltalte har som far til de fornærmedes venninner bygget opp et tillitsforhold han grovt utnyttet for å tilfredsstille seg seksuelt, heter det i dommen.

Voldtektene skjedde i 2003-2004, 2004 og 2008. Begge de fornærmede har i en årrekke slitt med betydelige og langvarige psykiske problemer som retten har gått ut fra har sammenheng med overgrepene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.