*Nettavisen* Nyheter.

Mann dømt for å lure ungjenter til å sende bilder

Elverum (NTB): En mann fra Elverum er dømt til to års fengsel for å ha lurt jenter til å sende seksualiserte bilder av seg selv på mobiltelefon.

Ett år og seks måneder av dommen er betinget med en prøvetid på fire år, melder NRK. Han er også dømt til å betale tre jenter 30.000 kroner hver. To jenter får hver sin erstatning på 20.000 kroner.

En gutt og 27 jenter var fornærmede i saken, hvor 40-åringen var tiltalt for å ha lurt og presset jenter ned i 10-årsalderen til å sende ham seksualiserte bilder av seg selv. Barna fikk kontantkort i betaling tilbake.

40-åringen har erkjent helt eller delvis straffskyld på alle tiltalepunkter.

- Straffen oppfatter han som rettferdig i forhold til de handlinger han erkjenner å ha begått. Vi kommer ikke til å anke saken. Han vil gjøre opp for seg, og vedtok dommen på stedet, sier mannens forsvarer Jostein Løken.

Sør-Østerdal tingrett mener mannens handlemåte viser et sterkt forsett, og at det er skjerpende for straffeutmålingen at mannen har utgitt seg for å være jevnaldrende med barna. Tingretten mener også det er skjerpende at mannen ikke sluttet før han ble avslørt. (©NTB)

Annonsebilag