Mann dømt for hat og trusler mot Hadia Tajik

Trusler mot Tajik:

DØMT: En mann er dømt for å ha skrevet trusler og hatefulle ytringer mot Ap-politiker Hadia Tajik.

DØMT: En mann er dømt for å ha skrevet trusler og hatefulle ytringer mot Ap-politiker Hadia Tajik. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

En 62 år gammel mann fra Trøndelag er dømt til 18 dagers betinget fengsel og en bot på 5.000 kroner for trusler og hatefulle ytringer mot Hadia Tajik (Ap).

15.01.19 13:34

Dommen ble forkynt på Verdal lensmannskontor tirsdag, melder NRK.

Bakgrunnen er kommentarer 62-åringen skal ha skrevet på Facebook i september 2017. Der het det ifølge tiltalen: «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», rettet mot Hadia Tajik.

Videre het det: «Hun er og blir muslimsk. Vil hun rette våpen mot sine muslimske brødre eller skyte på oss om vi kommer i konflikt med folket hennes». Han mente angivelig også at Tajik burde ende i giljotinen.

Les også Sylvi Listhaug sin kommentar: Stopp demoniseringen, Tajik

I retten erklærte den tiltalte ikke straffskyld i saken. Han forklarte at han var på jakttur da dette skjedde.

Tiltalte sier han drakk en del alkohol denne kvelden, og at han var inne på Facebook. Han innrømmer å ha sett et innlegg der Tajik var nevnt, men nekter for å ha skrevet det han er beskyldt for. 62-åringen forklarte i retten at han mener mobiltelefonen hans må ha blitt hacket i løpet av natten.

Han forklarte videre at han ikke har problemer med folk fra andre land.

Les også: Han avslørte Giske - nå er han kjæreste med Hadia Tajik

Det var politiet og ikke Tajik som anmeldte forholdet, opplyste politiadvokat Brandtsegg Moe til Trønder-Avisa da tiltalen forelå i fjor høst.

Dette er andre gangen noen blir dømt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot Ap-politikeren. For to år siden ble en mann dømt til 16 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner i Brønnøy tingrett.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hadia Tajik

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag