Dommen ble forkynt på Verdal lensmannskontor tirsdag, melder NRK.

Bakgrunnen er kommentarer 62-åringen skal ha skrevet på Facebook i september 2017. Der het det ifølge tiltalen: «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», rettet mot Hadia Tajik.

Videre het det: «Hun er og blir muslimsk. Vil hun rette våpen mot sine muslimske brødre eller skyte på oss om vi kommer i konflikt med folket hennes». Han mente angivelig også at Tajik burde ende i giljotinen.

Les også Sylvi Listhaug sin kommentar: Stopp demoniseringen, Tajik

I retten erklærte den tiltalte ikke straffskyld i saken. Han forklarte at han var på jakttur da dette skjedde.

Tiltalte sier han drakk en del alkohol denne kvelden, og at han var inne på Facebook. Han innrømmer å ha sett et innlegg der Tajik var nevnt, men nekter for å ha skrevet det han er beskyldt for. 62-åringen forklarte i retten at han mener mobiltelefonen hans må ha blitt hacket i løpet av natten.

Han forklarte videre at han ikke har problemer med folk fra andre land.

Les også: Han avslørte Giske - nå er han kjæreste med Hadia Tajik

Det var politiet og ikke Tajik som anmeldte forholdet, opplyste politiadvokat Brandtsegg Moe til Trønder-Avisa da tiltalen forelå i fjor høst.

Dette er andre gangen noen blir dømt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot Ap-politikeren. For to år siden ble en mann dømt til 16 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner i Brønnøy tingrett.

(©NTB)