Mann dømt for overgrep mot stedatter

Åndalsnes (NTB): En mann i slutten av 40-årene er i Romsdal tingrett dømt til fengsel i tre og et halvt år for overgrep mot stedatteren. Overgrepene startet ifølge dommen før jenta fylte ti år.

Dommen i tingretten var enstemmig, skriver Åndalsnes Avis.

Retten mener det kan bevises at overgrepene startet en god stund før jenta i 1994 fylte ti år, og det er sannsynlig at de startet allerede sommeren 1993, heter det i dommen. Retten er i tvil om når overgrepene sluttet, men mener det må legges til grunn at de siste skjedde høsten 1997. Jenta forklarte i tingretten at det siste overgrepet skjedde i 1999.

Politiet satte i gang etterforskning i saken etter at jenta i 2010 kontakt politiet og anmeldte mannen for seksuelle overgrep mot henne i barndommen.

«Tiltalte har ved sine handlinger misbrukt den tillit og den avhengighet som fornærmede hadde til ham.», heter det i dommen fra Romsdal tingrett.

Aktor i saken, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, la ned påstand om fire års fengsel for den tiltalte. Han har under rettssaken ikke erkjent seg skyldig etter tiltalen, og forsvareren, advokat Øyvind Panzer Iversen, ba om frifinnelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.