Mann dømt for psykisk og fysisk vold mot samboer

Svolvær (NTB): En mann fra Svolvær er i Lofoten tingrett dømt til fengsel i tre år og ni måneder for kontinuerlig psykisk og fysisk vold mot sin samboer over flere år.

Mannen er også dømt til å betale samboeren 100.000 kroner i oppreisning. Han er ifølge Lofotposten samtidig dømt for vold og trusler mot andre personer og kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

Tingretten mener kvinnen har levd i et samboerskap preget av kontinuerlig vold, utrygghet og frykt for psykisk og fysisk vold over en periode fra oktober 2010 til april 2012.

Mannen begrenset samboerens kontakt med familien og vennekretsen. Han fortalte hva hun skulle si på telefonen, han krevde passordet til Facebook og til mobiltelefonen. I retten kom det også fram at han i perioder har stengt henne inne og overvåket henne.

Ifølge dommen bestemte mannen bestemte hvilke klær samboeren skulle gå i, hvor mye hun skulle røyke og hvor mye kaffe hun kunne drikke. Han utøvde verbal vold, og kalt henne for hore og ludder. Retten fikk også høre om flere tilfeller av vold i form av slag og kvelertak.

Tiltalte avviste de fleste av tiltalepunktene, men retten valgte å legge kvinnens forklaring til grunn. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.