Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt for vold og seksualiserte bilder

Ålesund (NTB): En hobbyfotograf i 40-årene fra Ålesund er dømt til fengsel i ett år og seks måneder for blant annet familievold og produksjon av seksualiserte bilder av barn.

Mannen er også dømt for seksuell handling med noen som ikke samtykket, forsøk på seksuell handling, krenkende atferd og narkotikabruk, skriver Sunnmørsposten.

- I skjerpende retning er det nettopp den kontinuerlige belastningen av frykt for den domfeltes sinneutbrudd og med mulighet for voldsutøvelse som må fremheves som mest alvorlig, står det i dommen fra Sunnmøre tingrett.

Modellfotografen ble pågrepet og siktet for seksuelle overgrep i forbindelse med fotografering vinteren 2012. Over hundre jenter skal ha blitt fotografert av mannen, og 94 av dem var under 18 år. Det ble tatt ut tiltale for 37 tilfeller.

I dommen er mannen funnet skyldig i uanstendig oppførsel og for å ha tatt seksualiserte bilder av 36 jenter. Han ble frifunnet for ett tilfelle.

- Som fellestrekk for de 36 fornærmede i saken foreligger det store mengder bilder, der jentene fremstår seksualisert med fokus på skritt, rumpe og bryst, og hvor de har vært ikledd klær som har fremhevet det seksuelle ved de nevnte kroppsdelene, heter det i dommen. (©NTB)

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris