Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt til å holde seg unna broren i tre år

Etne (NTB): En mann som gikk amok med traktor i Etne i juni i fjor og ødela for nesten 1 million kroner, er nå dømt til 14 måneders fengsel og forbud mot å besøke broren de neste tre årene.

Dommen er strengere enn det aktor ba om, og i dommen slår Haugaland tingrett fast at aktors påstand var for mild, skriver Haugesunds Avis.

Den 53 år gamle mannen har i lengre tid vært i konflikt med sin familie og er dømt til kontaktforbud i tre år overfor broren, brorens kone og deres eldste sønn. Han må også betale oppreisningserstatning på henholdsvis 100.000, 80.000 og 50.000 kroner.

«Handlingene skjedde uprovosert, men bevisst og planmessig. De har satt dype spor i familien, som fra før var betydelig preget av konflikten med tiltalte», heter det blant annet i dommen.

I tillegg til oppreisningen må mannen også betale et forsikringsselskap 957.000 kroner for skader han påførte brorens hus.

Det hører med til historien at mannen tidligere har fått dommer med betinget straff, men at retten nå mente at ubetinget var riktig reaksjon. Dommen er to måneder strengere enn aktors påstand. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen