Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt til kirurgisk fjerning av øye og øre

Mannen på bildet fikk ødelagt store deler av ansiktet sitt da han ble angrepet med syre i 2005. Nå er gjerningsmannen dømt til såkalt gjengjeldelsesstraff, og skal få kirurgisk fjerning av ett øye og ett øre.
Mannen på bildet fikk ødelagt store deler av ansiktet sitt da han ble angrepet med syre i 2005. Nå er gjerningsmannen dømt til såkalt gjengjeldelsesstraff, og skal få kirurgisk fjerning av ett øye og ett øre. Foto: Iran Human Rights
Sist oppdatert:
Så langt er det ingen leger som vil utføre inngrepet.

En iransk mann har blitt dømt til kirurgisk fjerning av ett øye og ett øre i en såkalt gjengjeldelsesstraff.

Mannen er dømt for et syreangrep på en mann i 2005. Men så langt er det ingen kirurger som har villet utføre inngrepet, melder det iranske statsstyrte nyhetsbyrået Fars.

«Gjengjeldelsesdommen på fjerning av ett øye og ett øre hos den dømte, skal etter planen utføres med et kirurgisk inngrep. Vi venter fortsatt på svar fra rettsmedisinerne,» lyder den iranske nyhetsmeldingen, ifølge Iran Human Rights.

Får ikke tak i leger
Flere leger har nemlig nektet å utføre inngrepet, noe som har ført til at utførelsen av dommen har blitt utsatt, ifølge nyhetsmeldingen.

- Utsettelsen skyldes det medisinske, og er ikke vår feil, sier dommer i Teheran, som går under navnet Dashtban, i en uttalelse.

- Vi hadde et møte med rettsmedisinerne, og de vil gi beskjed straks det er en lege som er villig til å effektuere dommen, sier dommeren.

- Helt grotesk
Iran er blant de landene i verden som henretter flest folk per antall innbygger. I tillegg praktisere de torturlignende straffer som amputering, steining og pisking.

- Dette er helt grotesk og det er et barbari som ikke hører hjemme i en moderne verden. Dette er regimets sanne natur og sanne ansikt, sier den norsk-iranske stortingspolitikeren Mazyar Keshvari (Frp) til Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!