Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt til seks års fengsel for voldtekt av femåring

Stavanger/Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen): En 21-åring fra Stavanger er dømt for å ha voldtatt den fem år gamle datteren til sin samboer mens samboeren var på jobb.

Mannen sto tiltalt for voldtekt på en særlig smertefull eller krenkende måte. Dommen på seks års fengsel falt i Stavanger tingrett torsdag. VG omtalte saken julaften.

Det var på kvelden 9. juli i år at overgrepet skjedde. Mannen erkjente de faktiske forhold i retten, men nektet for at overgrepet var spesielt smertefullt eller krenkende. Det festet retten ingen lit til. De viser til at jenta ble påført blåmerker da 21-åringen tok tak i henne, og retten fikk dokumentert skader i jentas underliv.

Jenta fikk ikke fikk varige fysiske skader og framstår ikke i dag som betydelig traumatisert. Men retten mener risikoen for psykiske problemer senere alene utgjør et straffeskjerpende moment.

21-åringen fikk imidlertid ni måneders fradrag for å ha tilstått saken, og straffen ble satt til seks års fengsel. Mannen er også dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisning til jenta. (©NTB)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter