Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt til sju års fengsel for overgrep mot tidligere stedatter

Førde (NTB): En mann er dømt til fengsel i sju år og seks måneder for seksuelle overgrep mot sin tidligere stedatter av Fjordane tingrett.

Ifølge NRK må mannen fra Sogn og Fjordane, som er i 30-årene, også betale 300.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta.

Overgrepene skjedde i en periode på sju år og jenta var under ti år gammel da de seksuelle overgrepene startet. Retten mener det er bevist at jenta ble misbrukt på det groveste og at dette skjedde på en særlig krenkende måte med likhetstrekk til voldtekt. Overgrepene fant sted i familiens hjem når bare stefar og stedatter var til stede. Jenta ble også misbrukt i sin egen seng. Stefaren skal ha truet med å gi henne mindre gaver og/eller penger dersom hun ikke gikk med på overgrepene. Hun fikk heller ikke lov til å fortelle andre om det hun ble utsatt for.

Elleve vitner ble ført for retten i saken. Jenta har selv forklart i retten detaljert om overgrepene, og det er funnet DNA-spor fra jenta på mannen og mannens klær. Mannen har nektet straffskyld i saken og hevder at sporene har smittet over på en naturlig måte. Leger ved Barneklinikken i Bergen har imidlertid konkludert med at jenta har blitt utsatt for langvarige overgrep. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn