*Nettavisen* Nyheter.

Mann dømt til tolv års fengsel for å ha drept kamerat

Drammen (NTB): En 46 år gammel mann fra Litauen er i Drammen tingrett dømt til ubetinget fengsel i tolv år for å ha drept en kamerat i Sande i Vestfold i fjor.

46-åringen er også dømt til å betale avdødes mor 200.000 kroner i erstatning.

Den nå dømte mannen hadde kort tid før drapet kommet til Norge sammen med kameraten og flere andre litauere for å finne seg jobb. En krangel førte ifølge dommen til at 46-åringen påførte kameraten flere dødelige slag mot hodet med en halvannen meter lang stokk utenfor Tollerudgrillen ved E18 i Sande, skriver Aftenposten.no.

46-åringens to andre kamerater hjalp deretter til med å bære kameraten inn i baksetet av en bil før de kjørte av gårde i en annen bil. Liket ble funnet skjult under en genser og noe plastikk dagen etter.

46-åringens to kamerater har forklart at de flere ganger etter slagene skal ha sjekket om mannen var i live, noe de skal ha trodd. Men obduksjonen viser at han døde momentant.

46-åringen har forklart at avdøde drakk store mengder rusbrus og at de massive hodeskadene skyldtes fall mot en benk og snubling da han skulle gå inn i skogen for å slå lens. Blodprøver har slått fast at avdøde var klinisk edru. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.