Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt til tre års fengsel for taxiran

Stavanger (NTB): En 23 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til tre års fengsel for å ha ranet en drosjesjåfør.

Dommen omfatter også en rekke andre forhold. Blant annet er han funnet skyldig i å ha stjålet en bil. Han er også dømt for besittelse av 3,31 gram metamfetamin som politiet fant i mannens jakkelomme da de stanset ham i bilen, melder Stavanger Aftenblad.

Under ranet av taxisjåføren klarte mannen ved hjelp av et strømvåpen og en kniv å true til seg 3.000 kroner og en iPad. I retten forklarte 23-åringen at han var i en tvangssituasjon og at han var blitt truet til å utføre ranet. Retten har funnet flere grunner til å ikke feste lit til denne forklaringen.

Retten mener handlingen grenser opp mot grovt ran, og påpeker at drosjesjåføren ikke hadde fluktmuligheter, og at han opplevde situasjonen som svært skremmende.

Mannen er straffedømt en rekke ganger tidligere, blant annet for ran. Forholdene han nå dømmes for, er alle begått i prøvetiden etter forrige dom.

Seks måneder av dommen på i alt tre år gjøres betinget med en prøvetid på fire år. Retten kunne ikke finne noen formildende omstendigheter i saken. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre