Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt til tre års forvaring for overgrep under soning

En 34 år gammel mann fra Ålesund er dømt til forvaring i tre år for overgrep mot to mindreårige jenter. Overgrepene skjedde mens han sonet en annen dom på ni års fengsel.

Les også:Slapp ut etter seks år - forgrep seg på to jenter samme dag

Mannen var innsatt i Berg fengsel i Tønsberg og sonet en dom for 13 voldtekter og seksuelle overgrep mot mindreårige barn. Da han var på vei til åpen hjemmesoning, begikk han nye overgrep mot to jenter.

Jentene var da 15 år. I retten sa mannen at det de forklarte var korrekt.

To overgrep i Re

I slutten av august 2011 fikk mannen tillatelse til å kjøre egen bil til huset der han skulle sone. På veien dit plukket han opp en jente fra Re som han hadde truffet via internett. Han tok henne med til et skogholt og voldtok henne.

På samme tur skal han også ha begått et seksuelt overgrep mot enda en jente. Dette innrømmet han i avhør med politiet like etter pågripelsen høsten 2011. Mannen har siden den gang sitter i fengsel, der han nå soner den resterende delen av dommen fra 2007, skrev Tønsbergs Blad 12. mars i år.

Nordre Vestfold tingrett har nå dømt mannen til tre års forvaring med en minstetid på to år for overgrepene som skjedde under soningen, melder NRK.

Tok kontakt på Facebook
Jentene har i retten forklart at mannen tok kontakt med dem gjennom falske Facebook-profiler, og avtalte å møte dem etter å ha lurt de til å tro at de skulle delta i en filminnspilling.

- Sa han var skuespiller

Dette er ikke første gangen 34-åringen kontakter unge jenter via internett.

Ifølge Dagbladet brukte mannen en rekke ulike identiteter da han fra 2000 og fram til han ble tatt i 2006 kontaktet unge jenter via internett. Blant annet lokket han dem til seg ved å tilby dem roller i spillefilmer, og utga seg for å være en kvinne som jobbet i filmindustrien. Hans personlige identitet ble gjerne presentert som en motskuespiller i filmen.

De fleste av ofrene til ålesunderen var i alderen 14 til 16 år. Flere ble smittet med kjønnssykdommer, og har slitt med store psykiske lidelser og angst i ettertid av overgriperne.

200.000 i erstatning

I tillegg var mannen tiltalt for å ha lurt seks unge jenter til å sende nakenbilder av seg selv til ham. For dette ble mannen dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til sammen.

Mannen erkjente helt eller delvis straffskyld på alle punkter i retten da saken startet 13. mars. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre