RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann drept på åpen gate - gjerningsmannen er pågrepet

Foto: Johnny Helgesen (Sarpsborg Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
Knivdrap i Sarpsborg.

(SA.NO): Offeret er i slutten av 50-årene. Det skal ha vært dramatisk for folk som opplevde tiden fra knivstikkingen til den dramatiske hendelsen damen litt lenger ned i saken forteller om.

Offerets bror kom blant annet til stedet, og samtykker i at vi forteller hvordan han opplevde det som skjedde i tiden etter hendelsen.

- Jeg ble oppringt og kjørte til stedet. Jeg gikk bort der han lå, og så han hadde fått flere knivstikk og skjønte med en gang at han var død. Da begynte en mann å skrike fra huset om at jeg skulle komme meg vekk og at han skulle drepe alle. Politiet ropte også at jeg måtte komme meg vekk, så jeg fikk bare sett han ligge der før jeg løp fra stedet. Det er forferdelig at han skal få et slikt endelikt, sier knivofferets bror til Sarpsborg Arbeiderblad.

Pågrep mann i 20-årene
Politiet opplyser klokken 0.30 at flere politipatruljer rykket ut til stedet, og at de var bevæpnet. En mann i 50-årene ble funnet død på gaten, og en antatt gjerningsmann hadde løpt fra stedet. Han ble pågrepet på bussterminalen i Sarpsborg kort tid etter. Politiet avfyrte et varselskudd og et rettet skudd under pågripelsen. Pågrepne ble truffet i beinet. Han er i 20-årene og relasjonene til offeret er foreløpig ukjent. Pågrepne er til behandling på sykehuset i Fredrikstad for behandling for skade i låret. Spesialenheten for politisaker blir varslet om hendelsen.

Øyenvitne så politijakt
Personen som er knivstukket, er omkommet. Knivstikkingen skjedde ved krysset Dronningensgate/Skolegata. En person ble pågrepet ikke lenge etterpå, etter at politiet måtte avfyre skudd for å få kontroll på personen.

Et øyenvitne til slutten av dramaet som Sarpsborg Arbeiderblad har snakket med, kan fortelle om dramatiske scener hun møtte da hun dro til byen for å slappe av litt etter det siste døgns hendelser.

- Det var en forferdelig hendelse. Jeg kom kjørende mot bussterminalen, og så ser jeg det kommer noen mot oss. Det kommer en mann løpende med en kniv i hånden og fem-seks politifolk etter seg. Politiet prøvde å omringe han og pågripe han, men han ville ikke og skrek og bærte seg. Jeg fikk stoppet folk så ikke de gikk rett inn i hendelsen. Jeg visste jo ikke hva det var, sier vitnet til SA.

- Det var ganske dramatisk etter det som hendte i går i Oslo. Vi skulle ut for å få litt ro etter alt som har skjedd, og så er det et drama som møter oss. Jeg er helt forferdet, sier hun.

Hendelsen skal ha skjedd klokken 22.21.

De første meldingene
Sarpsborg Arbeiderblad fikk flere tips om at en person var skutt i Sarpsborg sentrum, og litt før klokka 23 kunne politiet melde om at det hadde skjedd en knivstikking i Sarpsborg sentrum med en person som er hardt skadd.

Gjerningsmannen er pågrepet, melder politiet, og opplyser om at de i forbindelse med pågripelsen hadde avfyrt to skudd.

SAs fotograf på stedet forteller at politiet nå sperrer av bussterminalen, og at seks politimenn er på stedet. Politiet har også sperret av et sted i øvre del av Dronningsgate/Skolegata.

Les flere saker hos Sarpsborg Arbeiderblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere