*Nettavisen* Nyheter.

Mann erkjenner bortføring av 14-åring i Drammen

 

To menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse etter å ha blitt stanset med 14 år gammel gutt i bilen ved Tranby utenfor Drammen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Mannen som er siktet for å ha bortført en 14 år gammel gutt i en bilkapring i Drammen, erkjenner straffskyld. En annen mann er siktet for medvirkning.

15.08.19 15:43

Mannens forsvarer, Anders Green, sier til VG at mannen erkjenner straffskyld.

– Han er veldig lei seg og skamfull for det han har påført fornærmede, og han er forberedt på å samarbeide og ta ansvar, sier Green.

En annen mann er siktet for medvirkning til frihetsberøvelse. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Varetektsfengsling

De to mennene som er siktet for frihetsberøvelse ble torsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Drammen tingrett, skriver politiet i Sørøst i en pressemelding.

Den ene mannen er siktet for grov frihetsberøvelse og grovt ran, tyveri, og kjøring i ruspåvirket tilstand. Den andre mannen er siktet for grov frihetsberøvelse, i tillegg til kjøring i ruspåvirket tilstand.

Både mennene og gutten er avhørt.

– Gutten har gitt en grundig beskrivelse som vi nå sjekker opp mot annen informasjon i saken, sier politiadvokat Kjell Are Strøm i Sørøst politidistrikt.

Mennene er i 30-årene og fra Drammens-området. De ble stanset av politiet i Tranby i Buskerud klokken 16.45 tirsdag med den 14 år gamle gutten i bilen.

Meldt savnet

Guttens foresatte meldte ham savnet i 12-tiden tirsdag. Han hadde ventet i bilen mens en av de foresatte var inne i en butikk. Da den foresatte kom ut igjen, var bilen og gutten borte.

Politiet jobber nå med å undersøke hva som har skjedd i de nær fem timene før mennene ble pågrepet.

– Mennene har hatt gutten med seg i flere timer, og de har vært på flere steder. Dette må vi nå bruke tid på å kartlegge, sier Strøm.

Mannen som har erkjent straffskyld, er også siktet for grovt ran. Han skal lørdag ha truet en kvinne til å kjøre til en minibank for å ta ut penger. Kvinnen klarte å komme seg unna og varslet politiet.

Kartlegging

- Vi vil i etterforskingen nå bruke tid på å kartlegge de timene de har hatt gutten med seg i bilen, og har innhentet informasjon gjennom tekniske undersøkelser, avhør og vitneopplysninger, sier politiadvokat Kjell Are Strøm i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet er også interessert i informasjon fra publikum. Mennene har vært flere steder underveis, og dette kan være med å skape et riktig bilde av hendelsesforløpet, ifølge politiet.

Bilen som gutten satt i er en grå Volvo XC70 2010-modell, og den ble stjålet fra utsiden av et forretningslokale i Drammen ved 12-tiden tirsdag. Mennene skal videre ha vært i blant annet Bærum og Lier og kan ha vært i kontakt med flere personer underveis.

- Forklaringene på hvor de har vært baserer seg på det vi foreløpig har fått vite i avhør, og vitneopplysninger. Vi trenger å verifisere en del av denne informasjonen og også ha snakke med personer som kan ha sett eller har hatt kontakt med dem underveis, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet ønsker at tips ringes inn til deres tipsnummer 992 12 2068, og er interessert i informasjon som kan bidra til å kartlegge hendelsesforløpet i tiden mellom cirka klokken 11.45 og 16.45 tirsdag da pågripelsen skjedde ved Tranby i Lier, sier Strøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.