RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann erkjenner dødelig knivstikking på Tøyen

Sist oppdatert:
En mann i 50-årene er siktet for forsettlig drap på en jevnaldret bekjent etter en knivstikking i Oslo.

– Min klient har erkjent de faktiske forhold, men ikke tatt stilling til straffskyld, sier mannens forsvarer Heidi Ysen til NTB.

Offeret, også det en mann i midten av 50-årene, døde på operasjonsbordet natt til søndag. Siktede ble pågrepet på åstedet, og søndag satt han i avhør i rundt to og en halv time.

– Han har forklart at det var han som gjorde det, men vi kan ikke gå inn på detaljer om hva som har skjedd. Motivet er fortsatt uklart, og det vil nok bli behov for flere avhør, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB søndag kveld.

Politiet ble varslet om knivstikkingen ved 23.30-tiden lørdag kveld. Meldingen gikk ut på at en mann var blitt knivstukket i en leilighet i Hagegata på Tøyen i Oslo.

Døde på sykehus

Både siktede og offeret er norske statsborgere med vietnamesisk bakgrunn bosatt i Oslo. Metlid bekrefter at de to har kjent hverandre over tid.

– Dette er ikke en sak som vi knytter til noe bestemt miljø, det er en isolert hendelse, understreker Metlid.

Siktede er ikke kjent for politiet fra tidligere.

Offeret ble natt til søndag sendt til sykehus med kritiske skader. Det var bare en annen person, mannen i 50-årene som nå er drapssiktet, til stede da politiet ankom leiligheten.

– Mannen som ble knivstukket, døde på operasjonsbordet, fortalte vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Drapsvåpen

Seksjonssjefen vil ikke si hvorvidt politiet har funnet drapsvåpenet, men påpeker at etterforskerne har god oversikt over saken.

– Politiet har avsluttet undersøkelsene i leiligheten. Avhør av blant annet medisinsk personell, samt rundspørring av naboer i bygården, har pågått gjennom dagen, men det er ikke kommet fram noe spesielt der, sier Metlid.

AMK ble oppringt fra leiligheten til siktede, og deretter ble politiet varslet. Ingenting tyder på at noen andre enn de to mennene var til stede i leiligheten da knivstikkingen skjedde, påpeker Metlid.

– Vi antar at knivstikkingen har kommet som følge av noe som oppsto mellom mennene da de var i leiligheten, sier Metlid.

Erkjente skyld

Siktede erkjente knivstikkingen før avhøret. Det skjedde allerede da nødetatene kom fram til leiligheten, melder TV 2.

– Da de kom til stedet fant de en kritisk skadd mann som var knivstukket. En annen person var på stedet og fortalte dem at han har påført mannen skadene, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Politiadvokaten vil ta stilling til spørsmålet om varetektsfengsling mandag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere