RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann erkjenner overgrep mot fem barn


PÅTALEANSVARLIG: Eli Valheim er påtaleansvarlig i saken som omhandler et overgrep mot flere barn i flere barnehager.
PÅTALEANSVARLIG: Eli Valheim er påtaleansvarlig i saken som omhandler et overgrep mot flere barn i flere barnehager. Foto: Emil Weatherhead Breistein (BA)
Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for voldtekt mot en gutt i en barnehage i Bergen, har tilstått overgrep mot fire andre barn i to barnehager.

Mannen har opplyst dette i avhør med politiet, melder VG og Bergens Tidende tirsdag formiddag.

– Siktede har forklart seg om fem overgrep i to barnehager, sier politiadvokat Eli Valheim til TV 2. Alle ofrene skal være navngitt.

Den siktede mannen i 30-årene ble mandag varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i full isolasjon. Han samtykket til fengslingen.

– Politiet har avhørt ett av de disse barna, og håper å få fullført avhørene av barna i løpet av denne uken, sier Valheim.

Bakgrunnen for at mannen fredag ble pågrepet, var at han ble siktet for et overgrep mot en fire år gammel gutt i en kommunal barnehage som skal ha skjedd to dager tidligere. Da han ble pågrepet, tok politiet også beslag i mannens datautstyr og siktet ham for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra internett.

Ifølge VG har mannen, som er født og oppvokst på Østlandet, jobbet på barneskoler og i barnehager hele sitt yrkesaktive liv.

– Jeg vil ikke gå inn på om vi har vært i kontakt med andre arbeidsgivere eller politidistrikt. Saken startet for oss på fredag, nå jobber vi for fullt, sier Valheim til avisen.

Kriseteam

Mandag kveld holdt Bergen kommune informasjonsmøte for foreldrene i den aktuelle barnehagen, hvor de ga råd og støtte til foreldrene i den vanskelige situasjonen som var oppstått.

Et kriseteam fra Bergen kommune var på plass for å møte foreldrene i barnehagen da de leverte barna tirsdag morgen.

– I tillegg til de ordinære ansatte, har vi styrket staben med en rekke dyktige ansatte fra andre barnehager i kommunen. Kriseteamet vil også være til stede for å assistere, forteller kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen til TV 2.

Rastad sier kommunen nå gjør det de kan for å møte foreldrenes informasjonsbehov.

Flere barnehager

Det er ikke kjent hvordan den siktede stiller seg til siktelsen om grov voldtekt av barn under 14 år, men han samtykket til politiets krav om fengsling. Mannen har også jobbet ved andre barnehager i Bergensområdet.

Politiet i Bergen har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere