Fredag morgen fortsetter letingen etter den savnede 35-åringen, som forsvant da han tråkket gjennom en snøskavl og falt flere hundre meter ned fra Ystevasshornet i Sykkylven. Dårlig vær og nye skred i området vanskeliggjør letingen, opplyser politiet.

- Klokka 06 lettet Sea King-helikopteret og arbeider nå med søk i fjellet. I tillegg har vi letemannskaper og hundeekvipasjer stående klare til å lete videre, uttalte operasjonsleder Ole Bjørn Harang ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen ved 07-tiden fredag.

Nye skred i løpet av natten
I en oppdatert melding klokka 09 sier politiet at det er vanskelige værforhold i området og det har også gått et nytt skred i løpet av natten.

Sea King helikopteret har avsluttet søket på grunn av dårlig vær, men luftambulansen er på stedet og vil starte søk om værforholdene blir bedre.

- Det er ikke forsvarlig å sende letemannskaper inn i området på grunn av rasfaren, opplyser politiet.

Turfølge på tre
Det var tre personer i turfølget da ulykken skjedde. De to andre har kommet seg ned igjen og er fysisk uskadd.

- Tre personer har vært på tur og en person har kommet ut på en snøskavl som løsnet. Han raste ned et svært bratt terreng på sørsiden av Ystevasshornet i Sykkylven, uttalte redningsleder Erik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Nettavisen torsdag kveld.

Walle bekrefter at mannen falt flere hundre meter.

Det ble satt inn store ressurser i søket etter mannen torsdag. Røde Kors, politiet, Alpin fjellredningsgruppe, ambulansehelikopter og Sea King-helikopter var på stedet.

- Søket etter savnet person pågår. Det er dårlig vær i området. Sea King og mannskaper fra Alpin fjellredningsgruppe er på stedet. Videre er hundeførere på vei inn i området, opplyste Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding torsdag.