*Nettavisen* Nyheter.

Mann falt over bord fra fritidsbåt i Sogn og Fjordane - søk pågår

SØKER I SJØEN OG PÅ LAND: Torsdag ved 13-tiden melder politiet at dykkere søkere i sjøen, i tillegg er det flere båter som gjennomfører overflatesøk. Politiet iverksetter også strandsøk. Foto: Erik Hovland (Firda)

To barn som befant seg om bord i båten er uskadd. Store styrker er satt inn i søket etter savnet mann i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane.

18.07.19 15:10

LARVIK (Nettavisen): Hovedredningssentralen, politiet og frivillige fortsetter søket etter at en mann falt over bord fra en fritidsbåt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane torsdag.

Så langt er det ikke gjort funn.

Politiet mottok meldingen om ulykken klokka 12.05.

- Vi har nå avsluttet luftsøk og fortsetter med søk fra båter og strandsøk. Det har vært gode søksforhold, og vi fortsetter utover ettermiddagen, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen rett før klokka 14.30.

Barn tatt hånd om

Ved 13.15-tiden meldte Vest politidistrikt på Twitter at det også befant seg to barn om bord i fritidsbåten. Barna er uskadd, og blir ivaretatt av familien.

Mannen var sammen med barna da ulykken skjedde. Han er far til barna, opplyser politiet til Firda. Kriseteam er koblet inn for å bistå familien.

Både redningshelikopter, redningsskøyten og dykkere ble satt inn i søket.

Flere vitner meldte at en mann hadde falt over bord fra en fritidsbåt som var ute mellom Bjerganeset og Holmen i Dalsfjorden i Fjaler kommune.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved 14-tiden melder hovedredningssentralen at luftsøk er avsluttet, men at søket fortsetter fra båter og med strandsøk. Foto: Asbjørn Eikerol (NTB scanpix)

Skjedde 200 meter fra land

- Vi ble varslet av andre båter som befinner seg i nærheten. Båten befinner seg cirka 200 meter utenfor Bjerganeset, uttalte operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til NTB kort tid etter ulykken.

- Et redningshelikopter søker i området, og redningsskøyten er på vei mot stedet. Det blir også fløyet inn dykkere fra Bergen som skal delta i søket, uttalte operasjonslederen.

Klokka 13.13 meldte Vest politidistrikt at dykkere søkere var i sjøen, i tillegg var det flere båter som gjennomførte overflatesøk. Samtidig iverksatte politiet strandsøk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ulykken skjedde mellom Holmen og Bjerganeset i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane, melder Vest politidistrikt. Foto: (1881.no)

Hovedredningssentralen, som koordinerer aksjonen, uttalte innledningsvis at situasjonen var uavklart og at de gikk bredt i søket etter den savnede fordi det ikke kunne utelukkes at han hadde klart å komme seg på land.

– Det er gode søksforhold i området. Været er relativt greit med lite vind og regn, uttalte Ståle Jamtli i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB klokken 13.30.

Se Twitter-meldinger fra Vest politidistrikt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag