Mann fikk revet av hånden i saluttulykke i Mysen

Nødetatene har rykket ut til Mysen etter å ha fått melding om et uhell i forbindelse med avfyring av 17. mai-salutt. To personer skal være skadd. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

Nødetatene har rykket ut til Mysen etter å ha fått melding om et uhell i forbindelse med avfyring av 17. mai-salutt. To personer skal være skadd. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

En mann i 50-årene fikk revet av hånden i en ulykke under avfyring av 17. mai-salutt i Mysen, opplyser politiet. En mann i 20-årene er lettere skadd.

17.05.19 16:45

Mannen i 50-årene ble sendt til Ullevål sykehus med luftambulanse hvor han var under operasjon i 14.30-tiden fredag.

– Det er snakk om avriving av hånd eller arm. Den andre personen, en mann i 20-årene, ble kjørt til sykehuset i Østfold med overfladiske splintskader, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken kl. 12.03 fredag. Ulykken skjedde i forbindelse med saluttering på Høytorp fort i Mysen.

De skadde skal ha vært de som håndterte ammunisjonen, og politiet har ingen opplysninger om at publikum skal ha vært i fare.

– En ladning gikk av under selve ladingen av kanoen, sier Samuelsen.

Politiet har sperret av området for kriminaltekniske undersøkelser og i påvente av Forsvaret.

Forsvaret skal bistå med å se hvor saluttammunisjonen kommer fra, sikre området og fjerne resterende ammunisjon på området. Det bekrefter talsmann Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkommando til VG.

Ordfører i Eidsberg kommune, Erik Unaas, forteller TV 2 at omkring 60 til 70 personer skal ha vært vitne til hendelsen. Han skal ha fått tilbakemelding om at personen ikke skal være livstruende skadd.

– Det er forferdelig. Stemningen er sjokkprega, da dette er et lite sted og mange kjenner hverandre. Når det i tillegg skjer på nasjonaldagen, er det mange som får et forhold til hendelsen. Men vi er flinke til å ta vare på hverandre, sier han til TV 2.

Høytorp fort er Norges største innenlandsfestning, og ble bygget i perioden 1912 til 1918. Det salutteres med 21 skudd med kanoner fra fortet den 17. mai. Det er Foreningen for Høytorp fort som står for salutteringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.