Gå til sidens hovedinnhold

Mann fra Oslo savnet etter Hurtigruten-tur

Ingen har sett Geir Karijord (46), bosatt i Oslo, etter 8. oktober.

OSLO/KRISTIANSUND: Karijord hadde vært på tur med Hurtigruten og forlot båten i Kristiansund 25. september. Den siste gangen han ble sett, var 8. oktober i Bjorli/Åndalsnes-området.

Han har blant annet sett i et skitrekk i Bjorli. Han tok også ut penger denne datoen. Det har han ikke gjort i tiden som er gått etterpå.

– Vi har vært i kontakt med de aktuelle bankene, og per nå er det ikke gjort uttak eller vært annen bevegelse på kontoene enn faste trekk, sier politietterforsker Jørgen Syversen ved savnetgruppa til Oslo politidistrikt.

Håp om å finne ham i live

Han opplyser at Karijord også tidligere har vært borte fra hjemmet i lengre perioder. Blant annet var han meldt savnet av familien da han ble påtruffet på Hurtigruta i september.

– Det som bekymrer både oss og familien nå, er tidsrommet han har vært borte og det at det ikke har vært noe som helst kortbruk etter 8. oktober. Da spør man seg jo om man kan holde seg unna i såpass lang tid, sier Syversen.

Han understreker at både familien og politiet har håp om å finne Karijord i live.

I god fysisk form

Ifølge politiet er Karijord turvant, i god fysisk form og godt kjent i områdene rundt Molde, Sunndal, Oppdal, Lesja og Åndalsnes. 46-åringen er også medlem av Den norske turistforening og kan ha nøkkel til foreningens ubetjente hytter.

– Det er jo en mulighet at han kan ha tatt inn på en av de mer avsidesliggende, ubetjente hyttene hvor det er minimalt med besøkende på denne tiden av året, sier Syversen. Han opplyser at familien tror 46-åringen trolig vil trekke til lavereliggende områder etterhvert som været gjør det utfordrende å være i fjellområdene.

Karijord beskrives som rundt 180 centimeter høy med normal til fyldig kroppsbygning. Den savnede mannen har måne og mørkeblondt, nakkelangt, krøllet hår.

Han har dessuten en føflekk på rundt én centimeter bak på korsryggen.

Da han forsvant, hadde han på seg en lysegrå jakke, en grønnbrunaktig fjellbukse og mørke fjellstøvler. Karijord hadde trolig ikke med seg noen ryggsekk.

LES OGSÅ: Fant kajakk drivende i fjorden

Det ble gjennomført en stor leteaksjon etter at Karijord ble observert i oktober.

– Det ble gjort operative søk med både mannskaper og helikopter da han sist ble sett på Bjorli, sier Syversen.

LES OGSÅ: Savnet kvinne satt på kafé

Bilen til Karijord står fremdeles parkert på Gardermoen.

Les flere nyheter fra dittOslo.no

Rushtrafikken i Oslo er en av Europas verste

Dette fant politiet i én leilighet på Grønland

Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge