Mann funnet død etter leteaksjon

REDNINGSHUNDER: Hanne Trovåg Jonassen og Max var blant ekvipasjene fra Norske Redningshunder som har lett i terrenget etter ekteparet. Foto: Britt-Ellen Negård

REDNINGSHUNDER: Hanne Trovåg Jonassen og Max var blant ekvipasjene fra Norske Redningshunder som har lett i terrenget etter ekteparet. Foto: Britt-Ellen Negård

Ektepar forsvant på Kongsvinger.

17.03.14 21:44

(Glåmdalen):Letemannskapene har funnet mannen i 80-årene død i skogen ved Brøderud i Kongsvinger, mens ektefellen nå blir fraktet ut av skogen og til sykehuset.

– Vi har funnet mannen omkommet i skogen, og redningsmannskapene er i ferd med å frakte kvinnen ut av skogen og til sykehus. Hun er nedkjølt, men ved bevissthet, sier Bjørn Berntsen til Glåmdalen.

Falt i skogen

Han forteller at ekteparet i 80-årene har gått fra boligen ved Brøderud og at mye tyder på at han har falt i skogen og hun har gått for å hente hjelp.

Kvinnen ble funnet av redningshunder ute i terrenget. Berntsen opplyser at tilstanden til kvinnen er uavklart, men at hun skal være ved bevissthet.

– Hun vil bli kjørt til Kongsvinger sjukehus med ambulanse, sier han.

Tidligere mandag kveld deltok et politihelikopter i letingen, men dette er nå og fyller drivstoff.

– Helikopteret vil komme tilbake og hjelpe oss med å lete, sier politistasjonssjefen.

Storstilt leting

Rundt 50 personer og flere redningshunder deltar mandag kveld i letingen etter de to, som er i 80-årene. Det er mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder og politiet som deltar.

– Vi frykter at ekteparet kan ha forlatt boligen sin allerede i går. De har ikke bil, og vi har gått ut fra den teorien om at de har gått en tur i området rundt hjemplassen ved Brøderud og ikke greid å ta seg hjem igjen, sier politistasjonssjef Bjørn Berntsen.

Les flere saker på Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag