*Nettavisen* Nyheter.

Mann funnet død i Gjøvik – en siktet for drap

ÅSTED: Politiet jobbet lørdag formiddag på åstedet som er ei hytte nede ved Mjøsa. Foto: Brynjar Eidstuen (Oppland Arbeiderblad)

23.05.15 12:54

(oa.no): En mann i 50-årene ble lørdag morgen funnet død i Gjøvik kommune, opplyser Vestoppland politidistrikt i en pressemelding.

En mann er pågrepet og siktet for drap. Den drepte og den pågrepne skal ha en "viss kjennskap til hverandre".

- Den pågrepne varslet selv politiet om dødsfallet. Politiet i Vestoppland har startet teknisk og taktisk etterforskning. Lørdag vil politiet blant annet gjøre undersøkelser på åstedet, og den pågrepne vil bli avhørt, opplyser politiet til Oppland Arbeiderblad.

Avdøde vil bli sendt til obduksjon.

- Har det tungt
Den siktedes forsvarer, advokat Ketil Myhre, sier hans klient har det tungt.

– Jeg har akkurat snakket med han nå. Politiet har ønsket å avhøre ham i dag, men han er medtatt og vil vente til i morgen med å avgi forklaring. Han har det veldig tungt, sier han til NTB lørdag ettermiddag.

- Akkurat nå anser vi dette som et tragisk dødsfall, og så vil videre etterforskning kunne bidra til å kaste lys over hendelsesforløpet, sier politiadvokat Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt i pressemeldingen.

Ber om bistand
Drapet har skjedd på ei hytte. Politiet har sperret av tomta og driver med åstedsundersøkelser nå. Det vil bli søkt med hund i området i formiddag.

Hanssen opplyser til OA at det foretas tekniske og taktiske undersøkelser, samt at den pågripne blir avhørt. Vestoppland politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos.

Det jobbes også med å varsle pårørende.

oa.no følger saken utover dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.