NITTEDAL (Nettavisen): Politiet har igangsatt tekniske og taktiske undersøkelser etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en parkert bil på Rotnes i Nittedal ved 05.30-tiden torsdag morgen.

Det er slått full drapsalarm, og en mann i 40-årene er siktet for drap.

- Krimteknikere er tilkalt, sier innsatsleder Torgeir Killi Haugstad ved Øst politidistrikt til Nettavisen på stedet.

Se video-intervju øverst i saken.

Politiet har også sperret av eiendommen til den drapssiktede mannen i et boligområde rett ved Nittedal stasjon.

Har en relasjon

Det var like etter klokken 11 torsdag at Øst politidistrikt opplyste i en pressemelding at de har siktet en mann i 40-årene bosatt i Nittedal for drap.

Den siktede og den drepte har en relasjon, men de er ikke i familie. Politiet vil ikke gå nærmere inn på relasjonen.

Mannen er foreløpig siktet for overtredelse av Straffeloven § 275, for drap.

- Motiv og bakgrunn for hendelsen er noe av det politiets etterforsking skal å søke å avdekke. Av hensyn til etterforskingen og faren for bevisforspillelse er det for tidlig å gi noen detaljer i dag, sier politiadvokat Aud Gravås ved Øst politidistrikt.

Avdødes pårørende er varslet.

Gravås opplyser at politiet er godt i gang med etterforskningen, og vil fortsette med arbeidet utover dagen.

- Av hensyn til etterforskingen kan vi ikke gå inn på hva som er fremkommet i avhør eller flere detaljer i etterforskningen så langt, sier hun.

Har du et tips om saken? Kontakt Nettavisens journalist.

- Funnet bak dette bygget

Bilen mannen ble funnet død i sto parkert på en parkeringsplass bak et forretningsbygg i Nittedal sentrum, der Maxbo og Elkjøp holder til.

Et større område rundt bygningen var torsdag morgen sperret av med sprerrebånd.

Avdøde ble meldt savnet onsdag kveld, bekrefter Øst politidistrikt.

- Med bakgrunn av etterforskning gjennom natten så ble han funnet her av en politipatrulje. En mann er pågrepet i saken. Han blir avhørt, og det er også igangsatt både taktisk og teknisk etterforskning, sier innsatslederen.

Mannen ble konstatert død på stedet.

- Han ble funnet på baksiden av Maxbo, legger Haugstad til.

- Kan du si noe mer om hva som kan ha skjedd?

- Det er altfor tidlig å si noe om, men det vil komme mer informasjon utover dagen, sier han.

- Hva kan du si om avdøde?

- Det er ikke så mye jeg kan si om avdøde akkurat nå, sier han, som heller ikke vil kommentere om avdøde og den pågrepne er lokale.

Han vil heller ikke kommentere drapsmetode eller eventuelt motiv for handlingen.

Flere overvåkningskameraer

Romerikes Blad skriver at flere overvåkningskameraer på stedet kan ha fanget opp hendelsen. Det er kun én vei inn til stedet der bilen sto parkert.

Bilen sto parkert på den ene siden av parkeringsplassen på baksiden av bygningen, med godt innsyn fra riksvei 4 som går rett forbi. På stedet er det levering av gamle hvitevarer for Elkjøp.

Les mer her: Disse kameraene kan ha fanget opp hendelsen (+)

Avsperring i boligområde

Varingen melder at et område også er sperret av ved en privatadresse i Nittedal torsdag formiddag, ikke langt fra funnstedet - som skal være siktedes bolig.

Eiendommen ligger i et populært boligområde rett ved Nittedal stasjon, og to politibetjenter sto vakt innenfor sperringene da Nettavisen var på stedet ved 10.30-tiden.

Flere søppelkasser på ulike adresser er også sperret av på stedet, og torsdag formiddag bekrefter politiet at avsperringen har sammenheng med den døde personen.

- Politiet gjør torsdag formiddag undersøkelser på to separate adresser i Nittedal. Adressene er knyttet til stedet avdøde ble funnet, samt den siktedes bolig, skriver politiet i en pressemelding.

Forsvarer på vei

Advokat Cato Johannessen er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen. Johannessen sier til NRK at han er på vei til sin klient for å bistå ham i avhør på Lillestrøm politistasjon.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan siktede stiller seg til siktelsen.