Gå til sidens hovedinnhold

Mann funnet drept på Majorstua i Oslo

Broren siktet.

En mann i 50-årene er siktet for å ha drept broren sin på Majorstuen i Oslo.

Politiet fikk melding om funn av en død mann mandag kveld og rykket ut til fornærmedes leilighet på Majorstuen.

– Ut fra omstendighetene ble det konstatert at dette trolig var et drap, sier politioverbetjent Egil Kulseth til NTB.

Politiet orienterte pressen om saken tirsdag kveld.

Kalt inn som vitne
Per nå er det bare den ene mistenkte i saken.

Kulseth bekrefter at det var en familiær relasjon mellom mennene. Ifølge Dagbladet var de to brødre. Både avdøde og siktede er norske statsborgere. Siktede var eldst.

Til avisen sier siktedes forsvarer, Gøran Møller Christiansen, at storebroren fant den avdøde i leiligheten og varslet politiet. Han erkjenner ikke straffskyld.

– Min klient er helt ute av seg etter at han fant sin bror død og har det fryktelig tungt akkurat nå. Han har i avhør sagt at han ikke har noen erindring om at det er han som har gjort dette, sier han til Dagbladet.

Den drepte var i begynnelsen av 50-årene. Den siktede mannen, som er i midten av 50-årene, ble opprinnelig kalt inn som vitne i saken.

– Etter en vurdering og informasjonen vi fikk etter hvert, fant vi det riktig å sikte mannen for forsettlig drap. Det er altfor tidlig å si om siktelsen vil bli utvidet, sier Kulseth.

Obduksjon
Siktede har foreløpig blitt avhørt to ganger. Avdøde har blitt obdusert. Konklusjonen på den foreløpige obduksjonsrapporten var ventet i løpet av tirsdag kveld.

Det pågår nå både teknisk og taktisk etterforskning. Saken etterforskes ved Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Av hensyn til etterforskningen, som er i en tidlig fase, ønsker ikke politiet å gå ut med detaljer fra åstedet, dødsårsak eller avhør. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene