*Nettavisen* Nyheter.

Mann har tatt rundt 20 gisler på buss i Ukraina

Ukrainsk politi på plass ved bussen som ble kapret tirsdag.

Ukrainsk politi på plass ved bussen som ble kapret tirsdag. Foto: Tetiana Hrishyna (Reuters)

En bevæpnet mann skal ha tatt gisler på en buss i byen Lutsk nordvest i Ukraina.

21.07.20 12:24

Lokalt politi opplyser at en bevæpnet mann har tatt omtrent 20 gisler på en buss i byen Lutsk nordvest i Ukraina. Det rapporteres om skyting på stedet.

Ifølge politiet har mannen eksplosiver og våpen, skriver Reuters.

Lokale medier melder at skudd kunne høres på stedet. Det er foreløpig ikke klart om noen er skadd.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at mannen tok kontroll over bussen klokka 9.25 lokal tid.

– Skudd har blitt hørt, bussen ble skadd, skriver presidenten på Facebook og legger til at politiet har iverksatt tiltak for å løse konflikten uten tap av menneskeliv.

Politiet har sperret av byens sentrum og forsøker nå å få kontakt med mannen. De har allerede identifisert ham og sier at han har uttrykt frustrasjon med « Ukrainas system» i sosiale medier.

En Twitter-konto som antas å ha blitt brukt av gisseltakeren, har uttrykt krav om at høytstående embetsmenn og geistlige må erklære at de er terrorister, skriver nyhetsbyrået AP.

Det sirkulerer også en video av den antatte gjerningsmannen i sosiale medier. I meldingen, hvor mannen holder et våpen, uttaler han at systemet ikke kan stoles på.

Lutsk ligger 400 kilometer vest for hovedstaden Kiev.

(©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at mannen tok kontroll over bussen i Lutsk nordvest i Ukraina klokka 9.25 lokal tid.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at mannen tok kontroll over bussen i Lutsk nordvest i Ukraina klokka 9.25 lokal tid. Foto: (Google Maps)

Klikk på bildet for å forstørre. Ukrainas president la ut denne meldingen på Facebook mens aksjonen i Lutsk ennå pågikk. Her opplyste han at en buss var kapret og at personer var tatt som gisler om bord.

Ukrainas president la ut denne meldingen på Facebook mens aksjonen i Lutsk ennå pågikk. Her opplyste han at en buss var kapret og at personer var tatt som gisler om bord. Foto: Faksimile (Facebook)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.