Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter pågripelsen overfor Nettavisen.

- Med bistand fra politiet pågrep PST en mann i 20-årene fra østlandsområdet torsdag 5. september. Han er siktet for terrorforbund og blir varetektsfengslet i Oslo tingrett i dag, skriver kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i en SMS til Nettavisen.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 133, og har en øvre strafferamme på ti års fengsel.

Terrorforbund innebærer å planlegge eller forberede en terrorhandling ved å inngå forbund med noen om å begå en slik handling.

Fredag ettermiddag ble den siktede mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Mannens forsvarer er Knut Ole Bakke Hansen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Det er alt jeg ønsker å kommentere nå, sier han til Nettavisen.

- Han ble pågrepet på jobb, og kjenner seg ikke igjen i den siktelsen han har fått presentert. Min klient begjærte seg løslatt.

Den pågrepne mannen er i begynnelsen av 20-årene, er norsk statsborger med somalisk bakgrunn, og har folkeregistrert adresse i Telemark. Han er født i samme fylke.

Han skal ha blitt radikalisert i løpet av de siste årene, og PST har holdt oppsikt med ham over lengre tid, får Nettavisen opplyst.

I mai 2016 ble den nå terrorsiktede mannen også dømt i en mindre narkotikasak som gikk som tilståelsessak. Han ble dømt til samfunnssatraff i 34 timer.

Etter rettsmøtet ønsket ikke Thune å si særlig mye, til tross for en rekke spørsmål fra et stort antall fremmøtte journalister.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si så mye per nå. Vi har pågrepet en mann som er siktet for terrorforbund, sier Thune.

Han ville ikke svare på hvor langt mannen var kommet i terrorplanlegging, om han samarbeidet med andre og hvor konkrete terrorplaner den siktede hadde. Thune vil heller ikke si noe om hvordan politiet kom på sporet av 23-åringen.

Det er ingen andre siktede eller mistenkte i saken per nå. Den siktede mannen ble avhørt i flere timer på kvelden samme dag han ble pågrepet.

- Jeg kan ikke gå inn på hva som kom frem i avhør, sier Thune.