Mann i 20-årene siktet for storbrann i Bodø

En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og siktet for å ha antent storbrannen på Hunstadsenteret i Bodø i juni.

16.07.15 13:53

Mannen ble pågrepet på Østlandet torsdag, ifølge Salten politidistrikt. Han er siktet for overtredelse av mordparagrafen – straffelovens paragraf 148 – for å ha stiftet brann med fare for tap og liv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom.

Politiet mener å ha skjellig grunn til mistenkte mot mannen, og anser det som stor sannsynlighet at brannen er påtent, og at det er siktede som står bak.

Mistanken bygger dels på foreløpige tekniske funn og dels taktiske opplysninger innhentet så langt i etterforskningen, men vil ikke gå nærmere inn på hva mistanken konkret bygger på, opplyser politiet.

– Vi vil presisere at selv om det anses å foreligge skjellig grunn til mistanke mot siktede befinner etterforskningen seg fremdeles på et tidlig stadium, sier politiadvokat Bjarte Walla ved Salten politidistrikt.

Siktede, som er ansatt ved Jysk Bodø, er tidligere avhørt som vitne i saken, og vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i løpet av fredag.

Det er uklart hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Brannen startet på Jysk i Hunstadsenteret ved 20.20-tiden onsdag 24. juni. Brannvesenet fikk ikke kontroll på brannen før nesten et døgn senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag