*Nettavisen* Nyheter.

Mann i 20-årene siktet for terror

En mann i 20-årene ble mandag varetektsfengslet i Oslo tingrett i fire uker.

27.07.15 23:31

- En mann i 20-årene ble i dag varetektfengslet i fire uker etter straffeloven § 147 d (terrorparagrafen red.anm.) forteller påtaleansvarlig, Anne Bakken Staff, i PST til VG Nett.

Paragrafen gjelder for deltakelse, støtte eller rekruttering til terrororganisasjoner, når formålet har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.

Her kan du tipse Nettavisen på mail, eller telefon 02060.

Den siktede ble pågrepet ved ankomst til Gardermoen med fly fra Tyrkia fredag, skriver VG.

To uker isolasjon

Mannens forsvarer Dag Svensson er svært ordknapp overfor Nettavisen.

– Jeg vil ikke si noen ting om saken annet enn at han her varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. To av ukene er i full isolasjon.

Etter det Nettavisen har fått opplysninger om samtykket den terrorsiktede mannen til varetektsfengslingen.

Øvre strafferamme for lovbruddene er seks års fengsel.

Den pågrepne mannen skal være kjent for PST på forhånd, det er altså ikke noen som den siste tiden har kommet på deres radar.

Ingen Rolfsen-kobling

PST er tilbakeholdne med informasjon, men avkrefter at pågripelsen har noen sammenheng med den pågående saken med filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen, hvor upublisert filmmateriale til en dokumentar om islamistmiljøet i Norge ble beslaglagt.

Pågripelsen av mannen i 20-årene er den første terrorsiktelsen etter Rolfsen-saken.

– Det er ikke noen direkte sammenheng mellom denne pågripelsen og den pågående Rolfsen-saken, sier seniorrådgiver i PST Martin Bernsen til Nettavisen.

Selv om PST ikke får se gjennom det beslaglagte videomaterialet før saken er behandlet i Høyesterett er det allerede kjent hvem som deltar i opptakene.

I fengslingsmøtet mandag begjærte PST at kjennelsen skulle unntas offentlighet, noe de fikk medhold i av dommeren i Oslo tingrett. Innholdet, og dermed det faktiske fengslingsgrunnlaget er derfor ukjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.