(Drammens Tidende): Klokken 12.30 skriver politiet på Twitter at én person omkom i fallulykken.

- Det bekreftes at en mann i 30-årene fra Oslo har omkommet ifbm fallet. Pårørende er varslet. Det var et turfølge der mannen falt ned i gjuvet. Ukjent årsak.

Politiet vet ikke om noen har falt fra en av sidene og ned i juvet, eller om fallet har skjedd nede i juvet. Det skal være én person som har falt og skadet seg. Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.19 i formiddag.

I følge 110-sentralen har brannvesenet i Drammen sendt ut en klatregruppe for å hjelpe til med å berge den skadde ut av juvet.

Den skadde skal ligge 4-500 meter oppe i juvet fra brua som krysser bekken i bunnen av juvet.

I følge 110-sentralen blir det vurdert om den skadde skal bæres ned gjennom juvet, eller om det er mulig å frakte vedkommende opp på annen måte.

Også et Seaking redningshelikopter ble sendt til stedet, men det returnerte etter kort tid. Redningshelikopteret forårsaker så hefitg vind på bakken at både trær og steiner kan løsne og være en fare for både den skadde og redningspersonell på stedet.

- Det er vanskelig å komme frem, men vi jobber på stedet med alle nødetater, sier Alfheim til Nettavisen.

Kjøsterudjuvet ligger like vest for Drammen skisenter, og strekker seg fra turveien fra Aronsløkka til Solbergelva og oppover i åsen til Gamledammen. Revnen i fjellet er 1.300 meter lang med en stigning på 250 meter.

De loddrette veggene er på det høyeste 60 meter, og juvet er bare fire meter bredt på det smaleste.

Kjøsterudjuvet er et yndet utfartssted, men turen opp kan være krevende, spesielt når det er mye vann i bekken i bunnen av juvet.

Les flere saker fra Drammens Tidende.