*Nettavisen* Nyheter.

Mann i 50-årene funnet omkommet etter fisketur

OMKOM: en mann i 50-årene er funnet omkommet etter en fisketur.  Foto: Ragnar Bøifot (Fremover)

- Jeg fant den omkomne. Båten var veltet.

19.04.15 11:22

(Nordlys): En mann i 50-årene er funnet omkommet etter en fisketur i en fritidsbåt.

Mannen ble funnet utenfor Bogen i Ofoten.

Det var Fremover.no som omtalte saken først.

Meldt savnet
Mannen ble hadde blitt meldt savnet tidligere søndag morgen.

- Mannen har vært ute å fisket. Han dro ut halv ni lørdags morgen. Da han ikke kom hjem til avtalt tid ble han meldt savnet. Båten skal muligens ha vært kvelvet, forteller operasjonsleder Grete Birkeland ved Midtre-Hålogaland politidistrikt til Nordlys

- Det var en tragisk ulykke. Mannen hadde gått rundt med båt. Jeg fikk informasjon av politiet i seks-tiden om å dra ut forteller Bjørn Magne Tversland til Nordlys.

Tversland var først på stedet ved båten. Like etter kom resten av nødetatene.

- Jeg fant den omkomne. Båten var veltet. Jeg fikk stadfestet hans status som omkommet. Losbåten kom og fikk dratt den omkomne ombord og til kaia der ambulanser ventet. Jeg dro båten hans i land.

Sterke vinder
Tversland forteller at det var sterke nordøstlige kastevinder i området.

- Båten var veltet, og i propellen var det satt seg fast en kveiteline som var viklet inn. Den omkomne hadde knyttet seg selv fast til båten med ei sikkerhetsline. Det var derfor vi fant han så fort, han lå 40 meter utenfor båten med linen rundt livet.

Tversland har tidligere vært involvert i redningsaksjoner i nærområdet da han er en av de få med båt som ligger ute i akkurat dette området.

Politiet i Midtre Hålogaland forteller på Twitter at det ble igangsatt søk ved hjelp av frivillige organisasjoner, losbåt, kjente i nærområdet samt mannskaper fra nødetatene.

Les flere saker fra Nordlys her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.