*Nettavisen* Nyheter.

Mann i 50-årene pågrepet for begge knivdrapene i Oslo

Det er leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid, og stabsjef Johan Fredriksen fra Oslo-politiet som møtte presse. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Politiet vil så langt ikke si noe om et mulig motiv for drapene. Sakene sees i sammenheng.

09.12.15 12:31

Onsdag morgen ble en mann og en kvinne knivdrept på to forskjellige steder i Oslo.

En mann ble knivstukket i Breigata på Grønland. Mannen ble erklært død på sykehus. I Beiteveien på Manglerud ble en kvinne knivstukket. Hun ble erklært død på stedet av helsepersonell.

Politiet kan så langt ikke si så mye om de drepte annet enn at det er en voksen mann med utenlandsk opprinnelse og en norsk kvinne. Det jobbes med å varsle alle pårørende for de to drepte.

Det er leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid, og stabsjef Johan Fredriksen fra Oslo-politiet som møter pressen.

Mann pågrepet for drapene

Politiet har pågrepet en mann i 50-årene, som skal være en kjenning av poltiet. De knytter ham så langt til begge drapene.

De to døde ble drept med under 50 minutters mellomrom bare kilometer fra hverandre onsdag morgen.

Politiet har funnet bilen de etterlyste tidligere i dag. Mannen ble pågrepet på en adresse i Oslo kl 12.05, men politiet vil ikke si noe mer om pågripelsen.

- Vi antar at det er en relasjon mellom mannen og begge ofrene, men at vi ikke kan si om det er noen relasjon mellom ofrene sier Metlid.

Bakgrunnen for drapene og et motiv vil politiet ikke si noe om.

Politiet sier det er for tidlig å konkludere om det er flere personer involvert i saken. Mannen som er pågrepet har politiet hatt interesse for den siste tiden.

Politiet er ikke kjent med at noen av drapene skal ha blitt varslet på forhånd. De understreker at det ikke skal være noen grunn til bekymring i befolkningen på grunn av denne saken. Drapene skal såvidt politiet vet ikke ha noe med pågående arrangementer i Oslo.

Har startet rundspøring

Det skal være sentrale vitner i saken som er under avhør.

- Det pågår veldig mye i saken. Det har vært hektisk aktivitet og derfor har det att litt tid før vi kom i gang med pressekonferansen, sier Grete Lien Metlid.

Drapet på Manglerud ble meldt til poltiet klokka 07.38 mens drapet på Grønland ble meldt klokka 08.21.

- Vi har høy grad av sikkerhet i Oslo nå, både i forhold til normalsituasjonen og i forhold til arrangementer, sier stabssjef Johan Fredriksen.

Nobels Fredspris deles ut denne uken i hovedstaden.

- Vi starter rundspørring ved åstedene for samle informasjon om drapene. Vi kommer til å ringe på hos beboerne i områdene, melder Oslo-politiet på Twitter.

Politiet i Oslo bekrefter at de har varslet nabodistriktene om en bil som kan hasammenheng med drap i dag.

Politiet ber om tips i begge sakene på telefonnummer 22 66 96 00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.