Gå til sidens hovedinnhold

Mann i 60-årene forsøkte å ta seg inn i cockpit - fly måtte nødlande på Sola

Et passasjerfly fra det ungarske lavprisselskapet Wizz Air måtte torsdag nødlande på Sola lufthavn etter det som kan ha vært et kapringsforsøk.

Mannlig passasjer i 60-årene førte til full alarm om bord på et Wizz Air-fly på vei fra Budapest til Reykjavik. Flyet valgte å nødlande på Sola flyplass.

Mannen er islandsk statsborger, ifølge NTB.

- Etter våre opplysninger forsøkte han å ta seg inn i cockpiten. Det er ukjent hvor langt han kom i forsøket, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørvest politidistrikt til Dagbladet.

Brannvesenet rykket ut og sto i beredskap på Sola flyplass etter melding om nødlanding, meldte 110-sentralen torsdag like før klokka 10.

Nøyaktig hva som skjedde om bord i flyet er ennå ikke brakt på det rene.

- Mannen kjøres i arrest

Ifølge Stavanger Aftenblad var det en utagerende passasjer på et fly på vei fra Budapest til Reykjavik som førte til at besetningen måtte foreta en såkalt sikkerhetslanding. Passasjerflyet tilhører det ungarske lavprisselskapet Wizz Air.

Flyet landet på Sola like etter klokka 11, ifølge avisa.

Samtidig har politiet opplyst at det var snakk om forsøk på kapring.

- Flyet snudde etter melding om et forsøk på kapring, opplyser politiet til TV 2.

- Mannen kjøres i arrest. Hendelsen er trolig rusrelatert. Vi oppretter sak på forholdet, melder Sørvest politidistrikt på Twitter rett før klokka 11.

Husker ingenting

I 12-tiden torsdag ble det klart at det ikke skal være noe som tyder på et forsøk på flykapring.

– Mannen har foreløpig opplyst til politiet at han hadde tatt medisiner og ikke husker noe fra hendelsen. Han vil bli fremstilt for lege, og det vil deretter bli vurdert hva som skjer videre, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet understreker at det ikke er noe som tyder på at hendelsen var et forsøk på flykapring.

Besetningen fikk kontroll på mannen

Den første meldingen til politiet gikk ut på at besetningen hadde kontroll på mannen og at flyet var i ferd med å lande på Sola.

- Vi rykker ut til Stavanger lufthavn etter melding om en person som har utagert på et fly. Det er kontroll på personen ombord. Flyet har ikke landet enda, og vi er på vei ut for å ivareta situasjonen så snart flyet er på bakken. Hendelsesforløpet er uklart, meldte Sørvest politidistrikt på Twitter klokka 10.03.

Til VG bekrefter operasjonsleder i politiet i Sør-Vest, Victoria Hillveg, at Avinor kontaktet dem på grunn av den utagerende person om bord i flyet.

- Vi har ikke fått meldinger om at noen skal være skadet, men vi kan ikke utelukke det før vi er der, sier Hillveg til avisen.

Kommentarer til denne saken