RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann i 60-årene tiltalt for drap på Gjøvik

Gjøvik (NTB): En mann i 60-årene er tiltalt for å ha drept en jevnaldrende mann i en leilighet på Gjøvik i fjor høst. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

- Etter påtalemyndighetens vurdering har vedkommende begått drap mot avdøde med en grovhet slik at man også har valgt å ta ut tiltale under skjerpende omstendigheter, sier statsadvokat Iris Storås til NRK.

Mannen er tiltalt for å ha drept mannen i en leilighet på Kopperud på Gjøvik, men erkjenner ifølge NRK ikke straffskyld.

Den drepte ble funnet i sin leilighet i september etter at arbeidsgiveren hans hadde meldt ham savnet. Dødsfallet ble oppfattet som mistenkelig, og etterforskning ble igangsatt umiddelbart.

Den tiltalte og offeret skal ha kjent hverandre, og skal begge ha tilhørt et rusmiljø. Mannen som er tiltalt er fra Gjøvik, og tiltalen har en strammeramme på 21 års fengsel.

Den drepte hadde ansvar for en sønn under 18 år, og ifølge NRK vil det bli fremmet et krav om oppreisning til de etterlatte på mellom 120.000 og 200.000 kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere