*Nettavisen* Nyheter.

Mann innlagt med blodig diaré

Foto: Scanpix

Mann i 40-årene innlagt på sykehus.

30.05.11 20:54

(SIDE2): En mann i 40-årene er innlagt på sykehus i Kristiansand med blodig diaré, melder Folkehelseinstituttet mandag ettermiddag.

En mulig tilknytning til EHEC-utbruddet i Tyskland, skriver de på sine nettsider.

- Folkehelseinstituttet har i dag fått varsel om et tilfelle av EHEC-infeksjon med mulig tilknytning til utbruddet i Tyskland. Vi vet foreløpig ikke om bakteriestammen som pasienten er smittet med er den samme som forårsaker utbruddet i Tyskland.

Det er avdekket at agurker som kan inneholde bakterien er ankommet Norge fra Spania.

Les saken: E.coli-agurker i Norge

- Lokale helsemyndigheter og Mattilsynet lokalt følger opp tilfellet i samarbeid med Folkehelseinstituttet, og arbeider med å kartlegge hvordan pasienten kan ha blitt smittet. Antallet bekreftede smittede i Europa øker stadig. Det er derfor ikke overraskende om vi får tilfeller også i Norge.

- Agurkene som kan inneholde bakterien stammer fra en produsent som leverer mat på døren hos folk, som en leveringstjeneste, sier Sveinung Grande, pressevakt i Mattilsynet til Side2.

Han presiserer at det mistenkte partiet fra Spania ikke fins i butikker.

Informasjon fra Folkehelseinstituttet:

I Tyskland har det siden andre uken i mai pågått et stort utbrudd av sykdomsfremkallende E. coli-bakterier. Hittil er det meldt at over 300 personer har utviklet nyresykdommen HUS (hemolytisk uremisk syndrom) som komplikasjon. De fleste er voksne kvinner. Flere svenske og danske pasienter med EHEC eller HUS mistenkes å være smittet under opphold i Tyskland.

Man bør være ekstra oppmerksom og søke legehjelp dersom man får symptomer på EHEC-sykdom som blodig diaré i løpet av ca. 2 uker etter opphold i Tyskland.

Folkehelseinsituttet har pr 30. mai kl 16 fått melding om ett mistenkt tilfelle av EHEC i Norge som muligens kan knyttes til det tyske utbruddet. Videre undersøkelser omkring pasienten pågår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.