RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann kjørte inn i folkemengde i Frankrike

Sist oppdatert:
Elleve mennesker ble skadd da en mann kjørte inn i en folkemengde mens han ropte at gud er stor i Dijon øst i Frankrike søndag

En mann er pågrepet etter å ha kjørt på fotgjengere mens han ropte «gud er stor» på arabisk i Dijon i Frankrike.

To mennesker ble alvorlig skadd i hendelsen søndag, mens ni fikk lettere skader. Gjerningsmannen kjørte på fotgjengere på fem ulike steder i byen i løpet av en halvtime.

– Mannen, som er født i 1974, er åpenbart ustabil og har vært på psykiatrisk sykehus, sier en kilde med god kjennskap til etterforskningen til nyhetsbyrået AFP.

Sjåføren ropte «allahu akbar», som betyr «gud er stor», da han kjørte på fotgjengerne. Han skal også ha snakket om skjebnen til palestinske barn, ifølge det franske innenriksdepartementet.

Knivangrep

En mann med bakgrunn fra Burundi som hadde konvertert til islam, ble lørdag skutt og drept da han angrep tre politibetjenter med kniv i Joue-les-Tours i Frankrike. Også han skal ha erklært at gud er stor under angrepet.

To av politibetjentene ble alvorlig skadd, og angrepet fikk myndighetene til å trappe opp sikkerheten ved politi- og brannstasjoner over hele landet.

Trusler

Terrorberedskapen er hevet i Frankrike etter at opprørsgruppen Den islamske staten (IS) oppfordret til angrep på land som deltar i den amerikanskledede militæroperasjonen mot IS i Irak.

IS har flere ganger rettet trusler direkte mot Frankrike, blant annet i en video som ble lagt ut på nettet denne uken. Myndighetene frykter at voldshandlinger kan bli begått av franske IS-krigere som kommer tilbake til hjemlandet, eller av folk som sympatiserer med opprørsgruppen.

I Australia ble to uskyldige ofre drept da en mann tok en rekke personer som gisler i en kafé i Sydney i forrige uke. Gjerningsmannen, som hengte opp et jihadist-flagg i kafeen mens dramaet pågikk, hadde en psykisk sykdom, ifølge myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere