Gå til sidens hovedinnhold

Mann knivstukket i Oslo sentrum – politiet jakter gjerningsperson

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i Osterhaus' gate i Oslo sentrum søndag morgen.

– Et vitne observerte en person som lå på gata og ropte om hjelp. Få sekunder senere ringte AMK-sentralen og fortalte om at de hadde fått beskjed om knivstikking, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen skal ha blitt stukket med en skarp gjenstand. Han fremstår som alvorlig skadd og er kjørt til sykehus.

Politiets operasjonssentral i Oslo opplyser på Twitter at politiet har jobber på å stedet, og i området rundt med vitneavhør og annen sporsikring. Området er derfor sperret av.

Anhold mann dimittert

Politiet har anholdt en mann som passer gjerningsbeskrivelsen til et vitne. Det ble kartlagt om mannen var gjerningspersonen.

Like før kl. 08.30 melder politiet at den anholdte blir dimittert etter å ha blitt sjekket ut av saken. Han ble i første omgang anholdt med bakgrunn i vitneopplysninger fra stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 06.59. Kriminalteknikere skal ha ankommet stedet i 08-tiden, og begynte da å sikre spor.

Les også: 16-åring tiltalt for terrorplanlegging

Søk etter mistenkt mann

Politiet har en ny mistenkt i saken. Vedkommende skal ha halvlangt kort hår og asiatisk opprinnelse. Han skal være iført en mørk eller marineblå Canada Goose parkas, mørke bukser og lyse joggesko med rødlige eller orange felter.

Vedkommende gikk mot Calmeyers gate etter hendelsen. Politiet skriver på Twitter at de har opplysninger om at den mistenkte ble observert i Helgesensgate på Sofienberg i Oslo rett før klokken 09.

Les også: Mann pekte pistollignende gjenstand mot personer på Sørenga i Oslo

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler