Mann knyttes til fantombilder i Madeleine-saken

Foto: HANDOUT

Britisk politi har fått to tips på en navngitt mann etter at de offentliggjorde to fantombilder av en mann som settes i forbindelse med forsvinningen til Madeleine McCann.

15.10.13 12:31

London (NTB): Britisk politi har fått to tips på en navngitt mann etter at de offentliggjorde to fantombilder av en mann som settes i forbindelse med forsvinningen til Madeleine McCann.

- To personer har ringt inn og fortalt om mannen og begge oppga samme navn, fortalte etterforskningsleder Andy Redwood på programmet Crimewatch på BBC mandag kveld, ifølge Expressen.

- Det har vært veldig god respons på tegningene, fortalte etterforskningslederen.

Treårige Madeleine McCann forsvant fra foreldrenes ferieleilighet i Portugal i mai 2007.

Hovedmistenkt
Mannen på bildene betraktes nå som den hovedmistenkte i saken, ifølge den britiske avisen Daily Mirror.

De datagenererte fantombildene er tegninger som er basert på beskrivelser fra to øyenvitner som så mannen den kvelden Madeleine McCann forsvant-

- Mannen er kanskje, eller kanskje ikke, nøkkelen til å løse denne etterforskningen, men det er av stor betydning for oss å oppspore ham og snakke med ham, sier etterforskningsleder Andy Redwood, ifølge BBC.

Mannen beskrives som hvit, mellom 20 og 40 år gammel, normalt bygget og av middels høyde. Han har kort brunt hår og er glattbarbert.

- Vi har vitner som plasserer ham i dette området rundt tidspunktet da Madeleine forsvant, sier Redwood.

Bar på jente
To av vitnene, et par fra Irland, har forklart at de så mannen bære på en jente som lignet på Madeleine. Jenta var ifølge paret i dyp søvn og tre-fire år gammel, skriver The Sun.

Få dager før hun fylte fire år, forsvant Madeleine McCann fra ferieleiligheten i Portugal der hun lå og sov sammen med sine yngre tvillingsøsken mens foreldrene spiste middag et par hundre meter unna. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag