*Nettavisen* Nyheter.

Mann kritisk skadd i knivstikking

Foto: Lars Brock Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Én person pågrepet.

24.08.13 19:53

GRØNLAND (Nettavisen/NTB): En mann i 20-årene ble alvorlig skadd og en jevnaldrende antatt gjerningsmann er pågrepet etter knivstikking på Grønland i Oslo lørdag.

- Noen ganger er det godt vi har flinke folk på sykehus, sier vaktleder Jarle Fløtterud på Kriminalvakta i Oslo politidistrikt etter knivstikkingen lørdag.

Selve knivstikkingen skjedde i en av nedgangene til Grønland T-banestasjon ved Akerselva i Oslo. Bare få meter unna var som vanlig et stort lørdagsmarked, og tusenvis av mennesker var ute i denne delen av Oslo lørdag ettermiddag.

Gikk blødende
Tydelige spor på bakken viste at offeret blødende hadde beveget seg flere hundre meter før han segnet om inne i inngangspartiet til en bygård i bakgatene på Grønland.

Blodsporet gikk tvers gjennom trafikkerte bygater og rett forbi en uteservering og flere forretninger med fortaussalg.

- Gjerningspersonen ble pågrepet i det samme området. Det var mange vitner til hendelsen, og vi har foretatt en rundspørring i nærheten av åstedet, sier politiets innsatsleder Kristian Rasmussen til NTB.

Etterlyser vitner
Vaktleder Fløtterud opplyser lørdag kveld at politiet ikke har avhørt mannen i 20-årene som ble pågrepet kort tid etter. Og selv om mange vitner med en gang meldte seg for politiet ved åstedet, etterlyser etterforskerne flere som kan ha sett noe av det som skjedde.

- Kriminaltekniske undersøkelser pågår fremdeles, og vitner som kan ha sett noe bør melde seg til politiet, sier Fløtterud.

Hele strekningen fra der knivstikkingen skal ha skjedd og fram til stedet mannen falt på bakken, var sperret av etter hendelsen. Politiet kan ikke gi noen detaljer om skadene eller om våpenet som skal ha blitt brukt. Dykkere fra brannvesenet var ved åstedet lørdag ettermiddag, men politiet vil ikke kommentere hvorvidt de deltok i noe søk etter våpenet som ble brukt. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lars Brock Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.