RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann lå død i fem uker

Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)
I en kommunal utleiebolig lå mannen død i fem uker uten at noen oppdaget det. Sterk lukt fra boligen førte til alarm og politiutrykning.

Politietterforskning og obduksjon har konkludert med at mannen i 50-åra døde 21. desember i fjor. Hele jula gikk uten at noen reagerte. Ikke før 28. januar ble mannen funnet død i sitt eget hjem. Han bodde i et rekkehus i en av Porsgrunns bydeler,m skriver Porsgrunns Dagblad.

Utbedring for 252.000
Den tragiske og groteske saken er nå blitt offentlig kjent via forsikringsoppgjøret i etterkant.

Blant annet oppstod skader som følge av at mannen lå død så lenge at kroppsvæske hadde trukket inn i selve bygningskonstruksjonen.

En takstmann har vært på stedet og anslår at bare luktsaneringen koster 25.000 kroner. Skaderapporten ble utarbeidet i mai. De totale utbedringene av utleieboligen har takstmannen anslått til 252.000 kroner.

Eiendomssjef i Porsgrunn kommune, Terje Madsen, sier dette er en helt uvanlig sak.

- Jeg har på mine 10-12 år i kommunen ikke vært borti en sak der en person er blitt liggende så lenge uten noen form for tilsyn. Dette er en trist sak, sier Madsen.

Ikke fulgt opp
Han synes det er riktig at offentligheten får kjennskap til saken for å kunne gjøre seg noen etiske refleksjoner og gjerne ha en etisk debatt.

LES OGSÅ: - Kunne vi ha gjort noe mer?

- Vi har 730 kommunale utleieboliger. Noen beboere har tjenestebehov og blir fulgt opp av det offentlige, noen mottar ikke tjenester og har familie og nettverk som følger dem opp. Enkelte har ingen av delene. Noen ønsker ikke kontakt, og det må vi respektere. Vi har diskutert denne saken internt. Det gir grunn til ettertanke at en person kan ligge så lenge død uten å bli oppdaget, sier Madsen.

Avdøde var av utenlandsk opprinnelse og kom til Norge for flere tiår siden. Han hadde bodd åtte år i den kommunale boligen der han døde. Mannen skal ha nære pårørende som i ettertid har måttet håndtere dødsfallet og de svært vanskelige omstendighetene.

Saken har gått hardt innpå også de kommunalt ansatte som har vært tett på tragedien.

- Vi har en egen risikovurdering som gjelder arbeid med mennesker i nød og lidelse, og hvordan dette skal håndteres. Denne saken har vært en bevisstgjøring på dette feltet. Ansatte som kommer nært på en slik sak skal ha en mulighet til å snakke med noen etter hendelsen, sier Terje Madsen.

Mistenkelig dødsfall
Politioverbetjent Rune Strandskogen forteller at politiet fikk melding om saken 28. januar på formiddagen. Saken ble etterforsket som et mistenkelig dødsfall uten klar dødsårsak.

- Kripos bistod med identifisering. Det var ingen tegn til ytre skader eller vold. Vi etterforsket saken grundig og foretok ganske mange avhør, sier Strandskogen.

Blant annet ble skader på inngangsdøra i boligen etterforsket, men skadene viste seg å være gamle og uten betydning for saken.

Les flere saker i Porsgrunns Dagblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere