RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann må i retten for overgrep på sykehjemsbeboere

Sist oppdatert:
Torsdag starter rettssaken mot en 50 år gammel mann som er tiltalt for flere overgrepstilfeller mot eldre, pleietrengende mennesker på sykehjem i Stavanger.

Stavanger (NTB): Mannen ble pågrepet i slutten av oktober 2010, og ble da siktet for overgrep mot pleietrengende eldre, melder Aftenbladet.

Torsdag starter rettssaken i Stavanger tingrett, der mannen står tiltalt for tre voldtekter. De fornærmede er tre menn som da var 80, 89 og 91 år gamle. Videre er 50-åringen tiltalt for å ha befølt to menn på 86 og 87 år, og en kvinne på 93 år.

De fleste overgrepene skal ha skjedd på sykehjemmene der de eldre bodde, og de var alle sterkt pleietrengende og svekket av demens eller alder.

50-åringen skal i politiavhør ha erkjent at han har en gerontofil legning, noe som betyr at han tenner på gamle mennesker. Han hadde ikke en jobb på sykehjemmet som gjorde det naturlig å oppsøke de eldre, men de skal ha fått inntrykk av at han jobbet der.

Strafferammen for tiltalepunktene om voldtekt er ti års fengsel. Tre av de seks personene er nå døde, og det vil under rettssaken bli spilt av videoavhør av fire av dem. Ingen av de fornærmede stiller selv når retten settes torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere