Siste: Det bekreftes at en mann i 50-årene er omkommet i skredet. Pårørende er varslet.

Det skriver politiet på Twitter klokken 23.14 lørdag kveld.

Det var klokken 16.33 lørdag at politiet først skrev på Twitter at en person var tatt av snøskred ved Brunstadhornet i Sykkylven kommune i Møre og Romsdal. NRK meldte tidligere lørdag kveld at politiet avsluttet redningsarbeidet ved 19.30-tiden.

En hentet ut

Mannen som omkom var ifølge Sunnmørsposten en del av et turfølge på to personer. Kvinnen som var sammen med ham, meldte selv fra om hendelsen.

Hun ble ved 19-tiden fløyet ut fra området og brakt til sykehuset i Ålesund med redningshelikopter.

– Hun er sendt til sykehuset i Ålesund for behandling, men ble ikke selv tatt av skredet, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Stian Vikås, til TV 2.

Ifølge Sunnmørsposten er ikke kvinnen fysisk skadd.

Redningsaksjonen ble avsluttet i 20-tiden.

Vanskelige værforhold

Politiet skrev tidligere lørdag at luftambulanse, skredgruppa og redningshunder var på vei, men senere skriver de på Twitter at det er vanskelig for ambulansehelikopteret å komme frem til stedet på grunn av været.

- Pga vanskelig flyvær kommer ikke luftambulanse seg frem til stedet. Det planlegges andre måter å komme seg til stedet, skriver de på Twitter klokken 17.05.

Til NRK forteller John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt at en person meldte fra at hun så et turfølge bli tatt av skred, og at en person ikke var å se etterpå.

Seks skred lørdag

Dette er det sjette skredet på Sunnmøre lørdag, skriver Sunnmørsposten.

Ved 15-tiden lørdag gikk det et skred på Ystevasshornet i Sykkylven, som anslås å være rundt 30 meter i bredde og rundt 30–40 meter i dybde. Ingen personer ble tatt eller skadd i skredet, ifølge avisen.

I tillegg utløste et turfølge et snøskred på Sandegga i Austefjord ved 14-tiden, der ingen personer kom til skade. Utover disse har det også gått skred på østsiden av Grødalstindane i Ørsta og Hjørundfjorden.

Ifølge varsom.no er snøskredfaren for Sunnmøre moderat, ettersom vind har flyttet nysnø slik at det har blitt dannet flak. I varselet oppfordres folk til å være forsiktig i bratte heng til nysnøen har stabilisert seg.

I Romsdal er farevarselet satt opp til nest høyeste nivå – oransje – på grunn av svakt lag med nysnø.