– Dette er en trist sak, og vi skal nå etterforske bredt og grundig for å finne ut hva som har skjedd sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt til NTB.

Hun sier at paret har to mindreårige barn. Politiet har ikke opplyst om barna var i leiligheten da foreldrene ble funnet døde eller hvem som varslet AMK om hendelsen.

Politiets operasjonssentral fikk melding via AMK om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Kolbotn i Nordre Follo kommune klokken 01.16.

Ektepar i 40-årene

Politi og ambulanse rykket umiddelbart ut til stedet. Der ble det funnet to voksne personer med store skader. Begge ble bekreftet døde på stedet. Den avdøde mannen og kvinnen er ektefeller, opplyser politiet. Begge er i 40-årene.

- Pårørende er varslet, og parets barn blir ivaretatt av nær familie, sier politiadvokat Nina Marthinsen ifølge NTB.

Det er ingen opplysninger per nå som tyder på at andre personer er involvert i hendelsen.

Politiet gjennomfører blant annet kriminaltekniske undersøkelser i boligen. De to døde vil bli obdusert, slik at politiet får svar rundt dødsårsak.

Bakgrunn fra politiet

NRK melder at den ene av de døde er en politimann. Ansatte ved Politihøgskolen bekrefter dette. Mannen har bakgrunn fra politiet og har de siste årene vært ansatt ved Politihøgskolen.

«Dette er en tragisk sak, og våre tanker går naturlig nok til familie, venner og kolleger som berøres av dødsfallene. Ansatte ved Politihøgskolen ivaretas nå i tråd med de prosedyrer vi har», skriver pressevakt Rune Kvernen ved høgskolen til NRK.

Vil ikke si noe om drapsvåpen

Klokken 13.45 snakket Østlandets Blad med politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt:

– Politiet er i full gang med å kartlegge hva som har vært hendelsesforløpet, og i den forbindelse foretar vi kriminaltekniske undersøkelser på stedet, sikrer bevis, og vi vil igangsette og foreta avhør av eventuelle vitner i saken, uttalte hun.

- Har politiet noen teori om hendelsesforløpet?

– Vi jobber ut fra hypoteser om hva som har skjedd, og foreløpig har ikke vi noe ønske om å gå ut med disse hypotesene direkte. Politiet har foretatt undersøkelser av åstedet, og det er gjort nødvendige beslag.

- Kan dere si noe om rekkefølgen på dødsfallene eller et eventuelt drapsvåpen?

- Vi har gjort oss noen tanker om drapsvåpenet, men det er for tidlig å gå ut med opplysninger om dette. Det er også for tidlig å si noe om rekkefølgen på dødsfallene. Dette vil obduksjonen kunne gi klarere svar på, men vi vet ikke når resultatet av denne foreligger, sier Marthinsen.

Adressen politiet rykket ut til ligger i området rundt Storebukta, skriver Østlandets Blad. Dette er et område med mange boliger, flere nyoppført, som ligger nær Kolbotn sentrum. I området er det to leilighetsbygg med totalt 67 selveierboliger og 13 såkalte «town house»-leiligheter.

- Flotte mennesker

- Jeg var på jobb, skulle hjem en tur og trene og fikk en SMS fra en sønn i Trondheim som sa det hadde skjedd noe i nabolaget mitt, forteller en av naboene til ekteparet, Gisle Olsen, til Nettavisen.

- Det er veldig flotte mennesker som jeg ble nabo med i mars. Alle flytta inn i borettslaget i mars. De fremsto som en utadvendt familie som alltid stoppet opp for en prat, sier han og sier han ble svært overrasket da han hørte hva som hadde skjedd.

- Lite og nytt nabolag

En annen nabo, André Saltvedt, beskriver overfor Østlandets Blad nabolaget som stille og rolig.

- Vi er et lite og nytt nabolag hvor alle holder på å bli kjent. Det er rart at noe sånt skjer her på Kolbotn, sier han til avisa.

Krisehåndtering

Østlandets Blad har snakket med ordfører Hanne Opdan i Nordre Follo kommune. Hun bekrefter at kommunen er i gang med krisehåndteringen.

– For det første er dette fortsatt en politisak, men dette er en dypt tragisk hendelse som åpenbart påvirker mange i våre lokalmiljøer, og mine tanker går til de pårørende og alle som er berørt, sier Opdan.

– Hva vil kommunen gjøre nå og hvordan vil kommunen følge opp saken?

– Vi er allerede kriseteam som er iverksatt for å ta vare på de pårørende og deres omgivelser på best mulig måte, sier Opdan.