Gå til sidens hovedinnhold

Mann og kvinne pågrepet etter at Olav ble påkjørt

En mann og en kvinne fra Klepp er pågrepet mistenkt for å ha kjørt på 12 år gamle Olav Hovda.

En mann og en dame i 40-årene fra Klepp er siktet for å ha kjørt på 12 år gamle Olav Hovda. Bilen til de to, og eiendeler hjemme hos dem, er beslaglagt. De to ble pågrepet tirsdag, og meldte seg ikke selv for politiet.

- De to sitter nå i avhør og vi ønsket ikke å si noe mer før disse avhørene er gjennomført, sier lensmann Hans Kyllingstad under en pressekonferanse tirsdag kveld.

Opplysningene fra de to blir nå sjekket opp mot beslag og andre opplysninger i saken. Om de blir løslatt eller fremstilt for varetektsfengsel blir avgjort onsdag.

Nyheten om pågripelsene kom tidligere tirsdag kveld.

«Lensmannen i Klepp kan bekrefte at en mann og en kvinne i 40 årene fra Klepp er pågrepet den 8.1.2013 ca kl. 1735 mistenk for påkjørsel av den 12 år gamle gutten på Klepp st. den 4.1.2013 ca kl. 1935. Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi mer informasjon» melder lensmann Hans Kyllingstad tirsdag kveld.

Kartlagt trafikken
Meldingen kommer etter et intenst politiarbeid for å sirkle inn sjåføren som kjørte på Olav fredag.

- Nå begynner vi å få mer oversikt over hva slags biler som har vært i nærheten, men det er så mye data inne at vi trenger litt tid, sa lensmannen Kyllingstad, til NTB tirsdag.

Politiet går igjennom materialet fra bomstasjonene nær stedet der tolvåringen ble påkjørt.

- Nå plotter vi inn de bilene som vi vet har vært på veien, hvor de kommer fra og rekkefølgen på bilene. Så nå er vi i gang med det puslespillet, sa Kyllingstad.

Om det er dette arbeidet, eller konkrete tips, som har ført til pågripelsen tirsdag ettermiddag, er foreløpig usikkert, men Kyllingstad var optimistisk da han fikk spørsmål om han følte de var noe nærmere å finne gjerningsperson eller bilen som ble brukt.

Funnet bildeler
Politiet i Rogaland har fått inn mellom 450 og 500 tips etter at tolv år gamle Olav Hovda ble kjørt ned på Klepp fredag kveld. Gutten var ute og trente på rulleski sammen med faren sin da en bil kjørte på ham og deretter stakk fra stedet. Lørdag døde tolvåringen av skadene han ble påført i ulykken.

Politiet har etterlyst en mørk eller rødlig personbil etter påkjørselen, men har foreløpig få spor både etter føreren og den etterlyste bilen.

På stedet der tolvåringen ble påkjørt, har politiet funnet rester av bilen.

- Vi har funnet nedfall etter kollisjon fra en bil. Det er en del plastdeler, men vi ønsker ikke gå ut med noe mer konkret en det, sier lensmannen.

Her langs Landevegen like ved Klepp ble Olav Hovda påkjørt om kvelden fredag 4. januar mens han gikk på rulleski sammen med sin far. 12-åringen døde senere av skadene.

HTML EMBED

Sjekket ut
De to bilene som brant i et industriområde i Mandal i Vest-Agder natt til tirsdag, er sjekket ut av saken. VG skrev at en av bilene var en rød Mazda som hadde tydelige skader på begge forskjermene og på taket.

- Foreløpig kan vi ikke se at det er noen forbindelse, sier lensmann Hans Kyllingstad i Klepp til NTB.

Mandag meldte Stavanger Aftenblad at politiet hadde hentet en rød forskjerm fra en personbil som noen hadde kastet på søppelplassen på Ree i Rogaland.

- Også denne er det en naturlig forklaring på ifølge lensmannen, og den er sjekket ut av saken, sier Kyllingstad.

12.000 likes
Facebook-siden RIP Olav Hovda nådde onsdag 12.000 likes. Siden ber sjåføren som kjørte på Olav om å melde seg. «Til det som kjørte på lille Olav... Meld deg, og gi deg selv og Olavs familie ro...» oppfordrer siden. Administrator advarer nå også mot å spre hat mot personen(e) som kjørte på Olav.

«Vil ikke at denne gruppa skal være en "hategruppe", mer en støtte og omsorgsgruppe for Olav. Har vært en del "stygge" kommentarer og jeg forstår at folk er sinte men nå tror jeg det viktigste er at man sørger, en flott gutt har gått bort» står det på siden.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken